Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
foto van smartfone verplaatsen naar pc
Geplaatst op 22 februari 2021 om 17:09 door jaimita

Voor het ziekenhuis moet ik een foto (Rijbewijs) opsturen naar ziekenhuis. Foto genomen staat op mijn smartfone. Het copieeren naar mijn pc lukt niet. Alles gaat goed tot ik klik op de foto van rijbewijs en kies voor kopieeren. Dan gebeurd er niets. Op mijn pc ga ik naarpc galaxy a5,phone,dcim,kopieeren. Ga naar pc ,bestand waar ik de foto wil hebben klik op plakken en dan gebeurt er niets. Heb dit al meer gedaan maar nu lukt het niet. Heb het eerst geprobeerd met KopieID maar daar kom ik ook niet verder mee.

6 reacties
HaWee zegt:

zo zou het horen te werken maar je kunt met je smartphone toch ook mailen? Stuur het direct vanuit de smartphone zonder de omweg over de pc

22 februari 2021 om 17:41.
jaimita zegt:

Ja maar niet naar het ziekenhuis. Het moet ergens in het programma gebeuren. Mailen naar mijn pc lukt ook niet

22 februari 2021 om 21:32.
DirkB zegt:

Ik denk dat je ook op de smartphone kunt inloggen op de website van het ziekenhuis en dan de foto kunt uploaden. Wel is dat misschien wat priegelig.
Waarom mailen naar de computer niet lukt, begrijp ik niet. Als er een mailadres op de smartphone is, dan kan het. En er is een mailadres, namelijk de Android account.
Een derde route is via de backup: de smartphone maakt waarschijnlijk een backup van de foto's bij Google Foto's. Daarop kun je vanaf de computer via de webbrowser inloggen met de Android account (gmailadres dat op de smartphone wordt gebruikt), dan de foto bekijken en downloaden naar de computer.
Een vierde mogelijkheid: als de computer een camera heeft (laptops hebben dat bijna altijd), dan daarmee de foto maken. Sommigen gebruiken een opzetcamera bij een desktop. Wordt vaak gebruikt t.b.v. videovergaderen.
Of laat een kennis de foto maken en op een USB stick zetten.

22 februari 2021 om 21:54.
jaimita zegt:

Ik ga er mee aan het werk

22 februari 2021 om 23:30.
jaimita zegt:

Ik wilde de foto kopieeren naar email ....@ziggo.nl maar die staat niet iin mijn telefoon. IZal dus iets anders moeten verzinnen.

4 maart 2021 om 18:22.
DirkB zegt:
Je kunt op de smartphone toch het mailadres gebruiken dat gelijk is aan de Android account? (bijna altijd een gmailadres). Dan de foto vanaf dat mailadres als bijlage versturen naar het ziggo mailadres.
4 maart 2021 om 19:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club