Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
woordvoorspelling in WhatsApp na overzetten naar nieuwe smartphone
Geplaatst op 25 februari 2021 om 14:07 door Annelise H

Goedemiddag,
Ik heb van mijn vorige smartphone mijn gegevens overgezet naar een nieuwe via de back up, van Huawei P9 lite naar LG LMG900EM. Dat is prima gegaan. Maar ik merk bij het gebruik van WhatsApp dat de woordvoorspelling niet werkt, het lijkt wel of die op Engels staat ipv Nederlands. Ik kan nergens vinden hoe ik dat kan aanpassen. Weet iemand raad?
AnneliseH

3 reacties
DirkB zegt:

Op mijn Samsung wordt dit ingesteld bij het Samsung toetsenbord. De LG zal een ander toetsenbord gebruiken maar ik verwacht daar ook de instelling. Je komt bij het toetsenbord via de Instellingen, dan Algemeen Beheer, vervolgens toetsenbord. Of in de Instellingen even bij het vergrootglaasje intikken: toetsenbord.

25 februari 2021 om 18:11.
Annelise H zegt:

Gevonden, bij mij stonden 2 talen, Engels eerst en Nederlands. Engels heb ik verwijderd, woordsuggesties zijn nu Nederlands, maar ik denk dat de opbebouwde database met veel gebruikte woorden (namen) niet is meeverhuist.
Bedankt

25 februari 2021 om 18:44.
DirkB zegt:

Mooi dat het is gelukt.
Toevoeging: ik heb bij het (Samsung) toetsenbord een paar talen staan en kan via de spatiebalk van taal wisselen. Dit gebruik ik soms bij Scandinavische tekens (ø,å).

25 februari 2021 om 19:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club