Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Eglo App
Geplaatst op 4 maart 2021 om 12:48 door Jurjen

Beste mensen,
Ik heb een nieuwe hanglamp gekocht, van het merk EGLO. Wel met afstand bediening, maar de lamp is ook te bedienen met een App. Echter de lamp werkt enkel met een App van EGLO. Maar hoe veilig is die App? Nu heb ik gezocht naar informatie over de EGLO App op internet, maar niet informatie gevonden over de betrouwbaarheid. Zijn er in deze club mensen die ervaring hebben met de App. Alvast bedankt voor de reactie.

2 reacties
DirkB zegt:
Via deze link is een pdf-bestand te downloaden met uitleg, hierin staat vermeld wat zij vastleggen. Dat ziet er netjes uit.
Zoals gebruikelijk worden de gegevens in de cloud vastgelegd maar ik zie niet direct waar de clouddienst zich bevindt.
Of de app als veilig is te beoordelen, dat is specialistenwerk. Meestal begin ik dan met lezen van de reviews in de Playstore, maar die zijn er nog niet.
Je kunt wel bij installeren van de app kijken waarvoor je toestemming moet geven en het is ook achteraf te controleren. Dat zegt echter niet veel over de veiligheid van de app maar hij moet aan criteria voldoen om in de Playstore te mogen komen (soms gaat dat mis).
Ik las dat Eglo de Tuya techniek gebruikt, dat wordt vaker gedaan echter daarmee is het nog niet de standaard dus bij uitbreiden is de keuze beperkt tot Eglo.
4 maart 2021 om 13:39.
Jurjen zegt:

Hallo Dirk,
Bedankt voor je reactie. En ik zal komende dagen met je tips aan de slag.

4 maart 2021 om 19:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club