Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Samsung en stoppen met Clouddiensten
Geplaatst op 23 maart 2021 om 11:26 door CaFran

Dit nav bericht van Peter-ZTM van 17 maart.
Ik heb een Samsung Galaxy A50.
Met alle respect, maar als 70+ en lichte digibeet, begrijp ik er nu helemaal niets meer van. Kunnen jullie mij uitleggen, òf en zo ja wàt we moeten doen. Ik krijg wel regelmatig een bericht dat Onedirect bijna vol is en dat ik kan uitbreiden met bijbetaling. Volgens mij komt die waarschuwing, terwijl er nog een paar giga open staat.
Jammer, maar voor mij als leek wordt het er allemaal niet veel duidelijker op.
DirkB, dit is absoluut niet persoonlijk bedoeld.
Fijne dag .
Frans

2 reacties
Groetend zegt:

Waar zie je de boodschap dat het bijna vol is?
Zoals in deze vraag al bleek is het ingewikkeld, ik probeer het op een rijtje te zetten:

Met Onedirect wordt vermoedelijk Onedrive bedoeld. Dat is een clouddienst van Microsoft, je kunt er bestanden opslaan, w.o. foto's. Onedrive synchroniseert normaliter met de computer. Dat betekent dat wat op Onedrive staat, ook op de computer terechtkomt. Je kunt Onedrive ook zien in de Windows Verkenner.

De Samsung smartphone A50 kan op Onedrive automatisch een backup maken van alle foto's en video's. Dit is aan of uit te zetten. Deze backup werd tot voor kort in de zogeheten Samsung Cloud gemaakt maar wordt nu omgerouteerd naar Onedrive. De smartphone geeft een keer aan dat dit verandert. Op dat moment is alles dat al in de Samsung cloud staat, eenmalig over te zetten naar Onedrive.
De smartphone maakt ook een foto/video backup op Google Foto's als dit aanstaat. Deze backup neemt niet alles mee.

Terug naar Onedrive: je hebt hier gratis 5 GB opslagruimte. Wil je meer opslagruimte, dan kun je wat bijkopen voor een maand- of jaarbedrag. Dit regel je via de Windows computer.
Volgens mij krijg je van Samsung wat extra gratis Onedrive opslagruimte als de backup via de Samsung account plaatsvindt. Daar zou een melding van moeten komen.

Je kunt m.b.v. het Microsoft Account van de Windows computer inloggen bij Onedrive en daar eens kijken hoe vol het al is.

23 maart 2021 om 11:43.
CaFran zegt:

Dank je voor de reactie. Ik ga het na.
Groet
Frans

23 maart 2021 om 12:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club