Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
One-drive i.p.v. Samsung Cloud
Geplaatst op 23 maart 2021 om 17:51 door Dijon

Het lukt mij niet om Onedrive op mijn Samsung Galaxy S4 geplaatst te krijgen. Is er een manier om dat wel te realiseren en zo ja, welke procedure moet er dan worden gevolgd? Is dit niét mogelijk, welk alternatief is er dan om toch te kunnen synchroniseren?
Dank op voorhand voor uw reactie.
Vriendelijke groet,
Dijon van Pruijssen.

5 reacties
Groetend zegt:

Onedrive is een app die je uit de Playstore haalt. Daarna koppel je er je Microsoft Account aan (het mailadres waarmee je de Windows computer opent). Maar de S4 is een oudje en heeft 16 GB telefoongeheugen, dat is zeer krap en ik kan mij voorstellen dat het installeren niet meer lukt. Is dat de situatie, dus dat de app niet wil installeren?
Een oplossing is om de foto's/video's handmatig over te zetten en misschien kun je via de computer bij de Samsung cloud inloggen en de foto's veilig stellen (geen ervaring mee).
Ik zou een nieuw toestel overwegen, die hebben al gauw 64 GB geheugen of meer.
Er is trouwens ook een backup bij Google Foto's als het goed is.

Ik denk dat je deze uitleg ook wel hebt gezien (verwijzing naar 2 vragen)

23 maart 2021 om 18:17.
Barnie zegt:

Ik denk dat ook de Android versie er mee te maken heeft.
De meeste uitgebrachte Apps worden up-to-date gehouden door de maker van de App (ook gedwongen door Apple, Google, Microsoft etc)
Dus het zou zo maar kunnen dat de huidige Android versie inderdaad gewoon te oud is voor de door Microsoft aangeboden OneDrive App..
Groet, Dirk

24 maart 2021 om 16:51.
Groetend zegt:

De Onedrive app vereist Android 4 of hoger. Zie de Playstore en Microsoft Support.
De S4 heeft versie 4.4.2.

24 maart 2021 om 17:08.
Dijon zegt:

Iedereen bedankt voor de reacties op mijn vraag over Onedrive. Ik ga me oriënteren op een nieuwe smartphone want ik word steeds vaker geconfronteerd met de beperkingen van mijn inderdaad op leeftijd zijnde Samsung S4. De foto's heb ik voorlopig zeker gesteld op mijn p.c.
Vriendelijke groet,
Dijon van Pruijssen.

26 maart 2021 om 19:20.
Groetend zegt:

Dank voor de update en succes met zoeken. Als Samsung vertrouwd is, zou ik daarbij blijven. Er is genoeg keuze, afhankelijk van de portemonnee en de wensen. Maar dat is een ander onderwerp.

26 maart 2021 om 20:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club