Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
gebruik Hiya beller id en antispam
Geplaatst op 16 april 2021 om 11:33 door asteri

Goede morgen allen,
Na de laatste update van mijn A40 Samsung telefoon, is er een nieuwe functie bijgekomen.
Het gaat om de functie Hiya beller-id en antispam beveiliging.
Ik heb gegoogled op deze functie, maar kom er niet uit.
https://www.samsung.com/nl/apps/smart-call/
De functie staat onder oproep instellingen en is automatisch op "aan " gezet.
Kan iemand mij adviseren?? Zelf denk ik , heb ik dat nodig??
graag jullie advies
fijne dag
ASteri

9 reacties
HaWee zegt:

Als ik zo even snuffel op het net dan denk ik dat dit een zeer nuttig type app is en deze specifieke app komt ook aardig positief uit diverse beoordelingen.
Wat hij doet is je waarschuwen bij bellen en sms en van telemarketeers en andere ongewenste personen. een nederlandstalig verhaal en een engelstalig
Ik zou het laten aanstaan

16 april 2021 om 12:10.
DirkB zegt:

Ik geef voor meelezers je websitenaam even mee als hyperlink (als je met een post bezig bent, via het schakeltje bovenaan): www.samsung.com/nl/apps/smart-call/
Naar mijn idee is dit een nuttige functie, ik heb een paar keer bij bellers een bericht op mijn scherm gehad dat het mogelijk spam is. Ik neem dan niet op.
Het automatisch blokkeren van zulke nummers heb ik niet aanstaan, want het is niet zeker of het spam is, het is een waarschuwing.
Zo werd ik een paar keer gebeld door een verdacht nummer en ben ik dat op internet gaan natrekken (daar zijn websites voor). Het bleek te maken te hebben met de omroep Max. Ik heb die vervolgens gebeld en toen bleek dat het de marketingafdeling betrof van het omroepblad Max die mij een abonnement wilde verkopen. Dus dat is geen spam, wel een ongevraagd en ongewenst telefoontje omdat ik in het belmeniet register sta.

16 april 2021 om 12:17.
HaWee zegt:

In dat Nederlands talig verhaal waar ik naar linkte staat ook dat je via Hiya het nummer kunt checken wie of wat er achter zit en dan zelf kunt bepalen of je het alsnog wilt ontvangen (whitelisten)

16 april 2021 om 12:24.
DirkB zegt:

@HaWee je hebt het niet over hetzelfde als Asteri meldt en ik laat zien. Bij Samsung komt de functie (automatisch) in de instellingen terecht. Het is geen app.

16 april 2021 om 13:02.
HaWee zegt:

Dirk, wat jij laat zien is de ingebouwde functie en daar linkt Asteri ook naar maar hij stelt de vraag over : Het gaat om de functie Hiya beller-id en antispam beveiliging en daar reageer ik op. Zijn link is niet hetzelfde als wat hij vraagt.

16 april 2021 om 14:21.
asteri zegt:

Hoi HaWee,
de link die ik plaatste is wat ik gevonden heb bij het googlen. Dirk heeft gelijk, het gaat mij over de nieuwe ingebouwde functie, die er na update is bijgekomen.
( By the way, Asteri is een zij :D )

16 april 2021 om 14:24.
DirkB zegt:

Dan zijn we eruit toch? Naar mijn idee kan het aan blijven staan. De app is voor een Samsung niet nodig.

16 april 2021 om 14:53.
asteri zegt:

Dank je wel voor je advies,
goed weekend

16 april 2021 om 14:55.
RobdG zegt:

@DirkB: Beller-ID en spambeveiliging is standaard uitgeschakeld bij mij en vind niet hoe je dit kunt aanzetten. Wat zie ik over het hoofd?

Al gevonden: in de Samsung-app is het niet aan te zetten maar in de Google-app wel

17 april 2021 om 16:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club