Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Huawaei P8 light
Geplaatst op 10 mei 2021 om 09:38 door topolino

Ik heb een Huawei P8 light en ik heb het probleem dat het interne geheugen totaal 16.00 GB is maar dat het vrije geheugen nog maar 1 GB is. Als ik bepaalde Apps op het externe geheugen plaats die 28 GB is,
deze na verloop van tijd weer automatische terug gaan naar interne geheugen waardoor ik dan weer een melding krijg dat mijn interne geheugen onvoldoende is. Dan moet ik weer de Apps handmatig overzetten naar extern geheugen. Hoe kan ik meer geheugen vrij maken bij mijn interne geheugen.
Ik doe regelmatig opslag reinigen.
MvrGr,
Thon

2 reacties
DirkB zegt:

16 GB aan intern geheugen is helaas erg weinig. 32 GB is al beter maar de standaard is tegenwoordig minimaal 64 GB. 16 GB geeft al gauw problemen en dat zal zo blijven. Wat er nog wel aan te doen is:
- zo min mogelijk apps op de smartphone zetten.
- foto's/video's (bijv. van Whatsapp, Facebook) regelmatig verwijderen uit het telefoongeheugen.
- de cache zo leeg mogelijk houden.
- als er niet verwijderbare meegeleverde apps zijn die niet worden gebruikt, dan kun je die stopzetten en van die apps de updates verwijderen.

De Huawei P8 Lite stamt uit 2015 alweer, vervangen lijkt mij een goed idee. Misschien werkt het toestel nog prima maar de specificaties zijn verouderd.

10 mei 2021 om 09:47.
topolino zegt:

Dank u wel voor de informatie dus ik moet gaan rond kijken voor een nieuwe telefoon met een groter geheugen. Heeft u een idee wat een goede type zou zijn ik heb een sim lock vrij.
Dus ik wil dan gewoon weer een los toestel kopen.

Mvrgrt
Thon

10 mei 2021 om 10:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club