Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Google Pay
Geplaatst op 24 mei 2021 om 15:20 door CaFran

Goedemiddag,
ik wil Google Pay installeren op mijn Smartphone, Galaxy Galaxy A50. Nu wordt er aangegeven, dat ik geen NFC op mijn telefoon heb. Het grappige is, dat mijn zoon dezelfde telefoon heeft en bij hem staat er wel NFC op. Mijn vraag is of ik deze kan downloaden in de Playstore. Als ik in de Playstore NFC intik, dan krijg ik verschillende opties: nfc reader, nfc, nfc tag, nfc kaartlezer en nfc lezer digid.
Geen idee wat ik moet doen.
Alvast dank voor de reactie.
Frans

5 reacties
HaWee zegt:

even controleren of hij het heeft, om nfc te gebruiken hoef je geen app te installeren, het zit op de chip of niet. Je kunt het wel aan of uit zetten.

om te controleren:
Zit er NFC op mijn Android-smartphone?
Benieuwd of jouw Samsung, Huawei of andere smartphone een NFC-chip heeft? Dat kan je op verschillende manieren checken. Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app ‘Do I Have NFC’ downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken. Ga naar Instellingen en ga vervolgens naar Verbonden apparaten (of Draadloos en netwerken, Verbindingen of NFC – afhankelijk van het type toestel). Als je ‘NFC’ of een vergelijkbare optie ziet staan, heeft jouw toestel deze functie. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken.

24 mei 2021 om 15:34.
CaFran zegt:

Dank je voor de snelle reactie.
Ik blijk geen NFC chip in mijn toestel te hebben. Is deze verwerkt in de SIM kaart ? ( Ik heb een tijd geleden per abuis een nieuwe gekregen van Vodafone. Ik hoefde hem niet terug te sturen, maar kon hem bewaren). Dus als die chip hier in zit, zou het probleem opgelost kunnen zijn. Ben benieuwd.

24 mei 2021 om 16:27.
HaWee zegt:

volgens mij zit NFC op de processor van je telefoon, dus kennelijk toch een ander model dan je zoon. Misschien heb jij een iets eerdere ...?

24 mei 2021 om 16:30.
CaFran zegt:

Geloof wel dat die van mij wat ouder is. Ga eens informeren bij de telefoon winkel.
Dank voor je reacties,

24 mei 2021 om 16:55.
DirkB zegt:

Als hij erin zit, dan is de NFC chip een onderdeel van de smartphone. Volgens www.nfcsupport.nl/overzicht-nfc-telefoons/ heeft de A50 een NFC chip. Ter controle: kijk even in de Instellingen bij Verbindingen. Als de smartphone een NFC chip heeft, dan kun je hem daar aanzetten.

24 mei 2021 om 18:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club