Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Hoe veilig is een Samsung tablet na twee jaar
Geplaatst op 6 juni 2021 om 13:13 door Freedom

Waarom krijgt een Samsung telefoon nog steeds regelmatig/ doorlopend updates, terwijl bij een Samsung tablet slechts 2 keer een update ( voor de levensloop) beschikbaar wordt gesteld.
Stel; je hebt een Samsung tablet twee jaar en hebt al die twee updates geinstalleerd.
Je ontvangt na die twee (jaar) (keer) géén updates meer!
Beide apparaten werken toch op hetzelfde Android besturingssysteem.
Vraag; hoe veilig is Samsung tablet nà twee jaar?

2 reacties
DirkB zegt:

Het verschilt per apparaat hoe lang er nog (veiligheids)updates komen. Fabrikanten hanteren bij topapparaten een langere periode dan bij goedkope modellen. Dat zie je ook bij Samsung.
Wegens protesten vanuit consumenten(organisaties) worden die periodes wel langzaam langer.
Een apparaat dat geen updates meer krijgt, is in theorie minder veilig maar in de praktijk heb ik daar zelf geen problemen mee ervaren en heb ik op internet nooit dramaverhalen gelezen. Een echte hack (tablet geblokkeerd) heb ik jaren geleden 1x bij iemand gezien en heel soms verschijnen er bij iemand rare boodschappen. Dat gaat over na herstarten van het apparaat.
Voorbeeld: ik heb net onze Samsung Tab 2 (ca 10 jaar oud) buiten gebruik gesteld (naar de fabrieksinstellingen teruggezet) omdat hij te weinig wordt gebruikt. Nooit een probleem mee gehad, wel 1x 'schoongemaakt' omdat hij trager werd.
Daarentegen had mijn verse smartphone S20 5G n.a.v. een SMS bericht dat ik niet had moeten openen, ineens een Bankbot (dat was een pre-infectie).
Er zijn een paar attentiepunten: altijd alleen uit de Playstore downloaden en haal daar nooit apps uit waarvan je denkt 'ze vragen teveel', kijk ook even naar de fabrikant en vooral naar de reviews. Haal geen apps vanuit andere plekken, de Samsung Store echter is OK.
Let verder, zoals altijd, op bij websites, WhatsApp, Mail, SMS, documenten.
Wegens de enorme populariteit van smartphones/tablets is er vanuit de boef wel iets meer aandacht voor deze apparaten gekomen, zoals is te zien aan WhatsAppberichten die op je gegevens uit zijn en aan de recente SMS berichten. Maar daar ben je zelf ook bij.
Op de vraag 'hoe veilig is Samsung na twee jaar' is geen concreet antwoord te geven maar mijn persoonlijk indruk is dat er weinig misgaat.

6 juni 2021 om 15:01.
Freedom zegt:

@Dirk,
Bedankt voor je reactie, ik vroeg dit omdat mijn vrouw een Samsung tablet heeft en niet gaat overstappen naar een iPad. (jammer)

6 juni 2021 om 15:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club