Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Smartphone gebruik buitenshuis
Geplaatst op 8 juni 2021 om 11:51 door MARVA

Goede morgen,
Weet iemand wanneer ik op 't mededelingenscherm van m'n Samsung "Mobiele gegevens" aan dan wel uit moet zetten; heb gegoogled maar kan hier niets over vinden?

12 reacties
DirkB zegt:

Bellen en SMS'en werkt altijd (tenzij in de vliegtuigstand), dataverkeer kun je aanzetten of uitzetten.
Dataverkeer is alles dat niet bellen of SMS'en is. Dus bijv. WhatsApp of mail.
Als je (voldoende) data in het abonnement hebt, dan kun je het dataverkeer altijd aan hebben staan. Het toestel schakelt automatisch over en geeft voorrang aan wifi als dat er is.
Bij dataverkeer in het buitenland is het opletten,afhankelijk van waar je bent. In EU landen echter zijn de tarieven in principe gelijk.

8 juni 2021 om 12:01.
MARVA zegt:

Bedankt Dirk voor je uitleg.

8 juni 2021 om 12:04.
fred612 zegt:

Hoewel het juist is wat dirk schrijft is het soms toch oppassen, want vooral door bewegen kan een matig wifi signaal wegvallen en dan gaat ( en blijft soms) de teller lopen.

8 juni 2021 om 22:34.
DirkB zegt:

Dat is een instelling Fred

8 juni 2021 om 23:11.
fred612 zegt:

Dat is bekend maar als het niet is ingesteld zoals hierboven in jouw advies ""kies het toestel'' en dan kan vooral buiten makkelijk wifi weg zijn.

9 juni 2021 om 08:34.
Zegert zegt:

Zoals Dirk o.a. schrijft is het met een voldoende ruime internet bundel geen probleem.

Wat ik bij de vragen via Internet nogal eens tegen kom is dat prepaid gebruikers op een gegeven moment een seintje krijgen dat het beltegoed op is terwijl ze vermelden niets gedaan te hebben.
Het gaat hier vaak over nieuwe toestellen die na het inrichten tegenwoordig standaard Mobiele data op Aan hebben staan.
Deze mensen adviseer ik dan wel om Mobiele data Uit te zetten en als ze onderweg internet nodig hebben om het dan op dat moment in te schakelen en daarna weer uit te zetten.

Bij prepaid is het tarief veelal €0,10 per MB en dan is €20,00 snel op.

10 juni 2021 om 16:32.
DirkB zegt:

En dat terwijl je al een mobiel abonnement incl. data hebt vanaf € 6 per maand.
Bij regelmatig smartphonegebruik w.o. whatsapp is prepaid achterhaald maar het komt nog voor en dan moet je inderdaad oppassen.

10 juni 2021 om 17:56.
fred612 zegt:

Oppassen is altijd goed .
Met prepaid en WIFI in en om huis kunnen oude mensen heel veel

10 juni 2021 om 19:16.
Zegert zegt:

Helemaal met fred612 eens.
Heel vaak is het niet de smartphone die men echt nodig heeft maar eigenlijk uitsluitend WhatsApp.
Die categorie heeft dan wel prepaid om indien nodig te kunnen bellen.
De smartphone is nodig voor WhatsApp want anders krijgen grootouders geen foto's van kleinkinderen - dit als voorbeeld maar vaak van toepassing.

@DirkB:
Voor deze mensen is zelfs een Simpel abonnement van €2,50 per maand geld weggooien.

10 juni 2021 om 20:04.
DirkB zegt:

Ik spreek mij niet uit over leeftijden, situaties en keuzes van anderen, daar komt men zelf wel uit. Maar goed dat hier, als hulp bij het kiezen, meerdere mogelijkheden worden genoemd.
Zijn we nog met de vraag van Marva bezig?

10 juni 2021 om 20:29.
fred612 zegt:

Men komt er niet zelf uit vandaar de vraag
Ja, met een onvolledig antwoord 12.01 worden aanvullingen op deze vraag uitgelokt

10 juni 2021 om 21:02.
BenW zegt:

Er is al van alles geadviseerd en voor elk standpunt valt iets te zeggen. Echter, er is hier geen goed of fout antwoord. Het is zo dat het nogal eens verschil maakt met welk merk en type smartphone je verbinding maakt en op welke manier. Dit ligt aan de combinatie van de ontvangstgevoeligheid van die specifieke smartphone, het uitzendvermogen van de router, de locatie van de delen (router en smartphone) en welke ontvangstbeperkende factoren bestaan tussen de router en de smartphone. Hetzelfde kan worden gezegd van de relatie GSM-mast en smartphone.

Dan het wel of niet aanzetten van de functie mobiele gegevens. Eigenlijk heel simpel. Als het Aan staat, is het inschakelen van Wifi afhankelijk van bovenstaande factoren. Bij het ene toestel en in mogelijk uw situatie gaat die omschakeling van buiten (3/4/5 G) naar binnen (Wifi) probleemloos, bij een ander gaat dit mogelijk moeizaam of zelfs helemaal niet automatisch. Hoe dan ook, als u dit echt zelf helemaal in de hand wilt houden, dan is het handmatig inschakelen van 3/4/5 G op het moment dat u dit wilt de beste en meest zekere methode. Vanzelfsprekend kan het ook 'vervelend' zijn. Vervelend in de zin van er steeds aan moeten denken en de extra handeling van het aan- en uitzetten.

Tenslotte welk abonnement. Ook hieromtrent zijn een aantal goede adviezen gegeven. Gaat het alleen om bijvoorbeeld WhatsApp gebruik via Wifi thuis, dan is een prepaid kaartje de meest voordelige optie. Iets meer vrijheid van handelen? Dat is een goedkoop abonnement te overwegen.

10 juni 2021 om 22:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club