Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Samsung A22
Geplaatst op 28 september 2021 om 19:36 door Viersprong

Dag Allemaal.
Ik ben aan een nieuwe mobiel toe ,en mijn keus is gevallen op een samsung A22 ik heb nu een
Galaxy J5 van samsung .
Mijn vraag , Is er iemand die ervaring met de samsung A 22 heeft ?
en is er nog iets waar ik met het overzetten op moet letten ?

Groet Trebla

5 reacties
DirkB zegt:

De A22 is er in 2 uitvoeringen: met 64 GB telefoongeheugen of met 128 GB. Ik raad 128 GB aan, dat geeft langer plezier. Hij heeft 5G, wat een voordeel is. Een testje staat o.a. op deze website.
Gebruik op de nieuwe smartphone dezelfde Android account en Samsung account (gebruik bij beiden hetzelfde gmailadres) als op de oude.
Voor het overzetten heeft Samsung de app Smart Switch, zie deze beschrijving. Deze app is gebruikersvriendelijk en werkt goed.
Het SIM kaartje kun je normaliter zó overzetten.
Attentie: als de contacten en de agenda al aan een gmail account zijn gekoppeld, dan hoeven ze niet te worden overgezet, ze komen vanzelf weer binnen.
WhatsApp: eerst in WhatsApp op de J5 een backup maken. Dan Whatsapp installeren op de A22, hij hoort direct om ophalen van de backup te vragen (hierin staan alle WhatsAppberichten). Zonder backup kan het ook maar dan ben je de berichtenhistorie kwijt, verder is het geen enkel probleem. WhatsApp gebruik je óf op de oude óf op de nieuwe smartphone, op beide tegelijk kan niet omdat de smartphone de beveiliging is.
Alle eerder geïnstalleerde apps, ook de betaalde, blijven je eigendom en kun je dus op de nieuwe smartphone weer installeren, behalve als een app is verouderd of niet meer in de Playstore zit.

28 september 2021 om 22:12.
Viersprong zegt:

Goedemorgen DirkB .
Bedankt voor jouw duidelijke antwoord wat betreft mijn vraag . Maar ik heb nog wat ,mijn oude J5 daar staat zoveel info op door de jaren heen ,Heel wat administratie wat je direct niet meer nodig hebt ,maar ook niet weg wil doen ,kun je dat ook onder een koppeling van bijv Oud
toestel J5 wegzetten ,zodat het nieuwe toestel de A22 wat overzichtiger blijft ?

Groe Trebla

29 september 2021 om 11:52.
DirkB zegt:

Je zou de info die je wilt bewaren, kunnen overzetten naar de computer. Is dat een idee?
Betreft het documenten? Hoe bekijk je die nu op de J5?

29 september 2021 om 12:33.
Viersprong zegt:

Dag DirkB
Wat is de eenvoudigste manier om Fotos en Documenten naar de pc over te zetten ? want dat lijkt mij een goed idee .
Documenten staan in Google onder Word .Ik heb dit nog niet eerder gedaan ,maar die niet waagd enz Ik wacht jouw antwoord af ,en ga het dan proberen.
Bedankt voor zo ver .

30 september 2021 om 11:01.
DirkB zegt:
Als de backup aanstaat, dan staan de foto's ook in Google.
Het gemakkelijkste is misschien: koppel de J5 aan de computer (snoertje in een USB poort), een uitleg hierover staat op deze website. Daarna kun je m.b.v. de Windows verkenner de bestanden overzetten.
Als de documenten in Google staan, dan behoef je toch niets over te zetten? Mocht het toch een map op de J5 betreffen, dan kun je ze met de verkenner overzetten.
30 september 2021 om 11:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club