Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
qr code lukt niet
Geplaatst op 26 oktober 2021 om 12:29 door jaimita

Ik probeer een qr code te maken op mijn smartfone Android.Ik volg alle gebruiksaanwijzingen maar het lut iet

1. klik op coronacheck
2. Voeg vaccinatiebewijs toe
3. Log in met digid.
4. Met sms controle
5. Vul gebruikersnaam en wachtwoord in
6. Er word een sms code gestuurd.
7. Ga naar mijn berichten om de code op te halen. Als ik naar de site digid wil gaan dan is deze inmiddels verdwenen (Uitgelogd).
8. Ik kan deze dus niet invullen. Einde verhaal

9 reacties
DirkB zegt:

Welke smartphone betreft het?

Het ophalen van de code gaat niet op elke smartphone gemakkelijk. Normaliter heb je onderaan het scherm de knop om te wisselen tussen apps, maar op sommige smartphones werkt dat niet zo en moet je de SMS code snel noteren als je hem bovenin het scherm ziet verschijnen, of kun je de bovenkant van het scherm wat naar beneden halen om de code te zien. Op die manier blijft het inlogscherm voor de digid openstaan.
Een andere ander manier is: activeer eerst de digid app op de smartphone. Dan kun je inloggen mbv de app, dat werkt gemakkelijker.
Ik heb gezien dat e.e.a. op sommige smartphones erg lastig gaat, in dat geval is het moeilijk uit te leggen en is het beter om hulp in te schakelen (ik ken iemand wiens kleinkinderen het niet voor elkaar kregen, op mijn leercentrum lukte het ons wel).

26 oktober 2021 om 12:54.
Peter-ZTM zegt:

Had ik ook, na 20 keer kwam ik erachter wat nou eigenlijk het probleem is.
Het probleem is het wisselen van het invulscherm met het scherm van het sms-je.
Als je het invulscherm sluit dmv het vierkantje dan gaat het fout, je wordt eruit gegooid, ze zeggen dat het is verlopen.
Als je echter het invulscherm laat staan en het sms-scherm opent met de 3 vertikale streepjes, kun je de code zien, onthouden of even opschrijven, daarna met de 3 vertikale streepjes het invulscherm weer ophalen en de code invullen. Je moet er maar opkomen. Misschien is het wel handig van te voren even alle weggedrukte pagina's te sluiten en alleen een berichten (SMS) scherm over te houden. Anders kun je met het zoeken alsnog de verkeerde pagina opzoeken.

26 oktober 2021 om 13:26.
jaimita zegt:

Ik ben dus niet de enige die problemen heeft. Vind ik toch een slechte zaak dat daar niets over gemeld wordt. Mijn vraag is nu waar vind ik de drie streepjes. Ter informatie ,ik heb een android samsung Galaxy A5 (2017) (Zal wel te oud zijn)

26 oktober 2021 om 14:35.
Peter-ZTM zegt:

klopt, het is ook een deel het probleem van de A5 (klopt dat nog?) mijn partner heeft een A5 en daar was het probleem dat als er een textbericht komt, dat wel bovenaan zichtbaar is , maar de code onleesbaar.
Op de A5 zitten ipv 3 streepjes 2 vierkantjes over elkaar, links van de knop in het midden, onderaan. Daar vindt je alle niet actieve schermen.

26 oktober 2021 om 14:41.
jaimita zegt:

Ik heb de 2 vierkantjes gevonden maar weet alleen niet hoe ik nu verder moet. Ik laat de qr code op de telefoon maar zitten en maak een papieren print.(dat is inmiddels gelukt)

26 oktober 2021 om 15:24.
Peter-ZTM zegt:

Bij die 2 vierkantjes vindt je alle niet actieve schermen, als je daar nooit geweest bent, zal het wel een flinke lijst zijn. Even op alles sluiten drukken en je kunt overnieuw beginnen. Bij de A5 zijn het regels, bij mijn A12 zijn het wat verkleinde pagina's, makkelijker te herkennen. Hier kun je dus altijd eerder gebruikte apps terugvinden.

26 oktober 2021 om 15:31.
Gelt zegt:

u kunt nog de qr code als foto opslaan op telefoon als alternatief

27 oktober 2021 om 08:58.
DirkB zegt:

@Gelt. Ik dacht van niet.
Het beweegt dan niet onder de code en het is fraudegevoelig.

27 oktober 2021 om 09:12.
Gelt zegt:

document opslaan op telefoon

27 oktober 2021 om 09:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club