Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Synchroniseren van agenda's
Geplaatst op 26 oktober 2021 om 18:07 door CaFran

Goedemiddag,
mijn vrouw heeft sinds een tijdje een nieuwe Samsung Smartphone Galaxy S7. Wij gebruiken de Samsung agenda en deze staat op de telefoons en tablets aangevinkt. Als zij een item bij haar oude telefoon in de agenda invoerde, werd dit gesynchroniseerd met mijn telefoon, de twee tablets en de pc en laptop. Nu gebeurt dit niet meer.
Het grappige is, dat als zij nu iets vanaf haar telefoon in de agenda invoert, dit wel op haar tablet wordt gesynchroniseerd, maar niet op mijn tablet en telefoon. Wordt er vanaf haar tablet iets ingevoerd, dan wordt dit wel gesynchroniseerd met haar telefoon en ook met mijn telefoon en tablet. Ook de pc en laptop synchroniseren mee naar telefoons en tablets.
Mijn conclusie is dan ook dat er in haar telefoon iets met de instelling fout is, de vraag is echter wat. Wat moet ik nog in haar telefoon instellingen aanvinken (of misschien wegvinken), om alles met elkaar te synchroniseren?

Ben benieuwd wat we vergeten zijn.
Alvast dank voor de reactie
Groet
Frans

5 reacties
Zegert zegt:

Even op alle apparaten checken welk account er gebruikt wordt voor Agenda items.

Synchroniseren werkt alleen goed als de accounts aanwezig zijn en goed ingesteld.

26 oktober 2021 om 21:11.
DirkB zegt:

De agenda op de nieuwe telefoon moet zijn gekoppeld aan dezelfde gmailaccount als op de oude telefoon, dan zou het goed moeten gaan.
Als je op de nieuwe telefoon een agenda-item inbrengt, kijk dan even bij welk gmailadres dit wordt vastgelegd en wijzig dit eventueel. Bij het vastleggen van een agenda-item wordt steeds de laatst gebruikte instelling toegepast.
NB hetzelfde geldt voor de contacten.
Voor zowel agenda als contacten zijn meerdere apps beschikbaar. Het maakt niet veel uit welke je gebruikt, zolang de agenda-items (of de contacten) maar aan de juiste account zijn gekoppeld.

PS je kunt agenda's van meerdere accounts koppelen en je kunt meerdere agenda's bij een account hebben. Hier thuis hebben mijn vrouw en ik een eigen agenda maar we kunnen elkaars agenda's zien (en wijzigen mag ook). Voor het onderscheid kun je in de agenda app elke agenda een eigen kleur geven.
In mijn agenda app zie ik bovendien de agenda van een vereniging en ik kan die wijzigen.

26 oktober 2021 om 21:49.
CaFran zegt:

Sorry voor de late reactie. Mijn schoonzoon heeft hem gisteren ingesteld, maar nu zag mijn vrouw vanmorgen mijn e-mails op haar telefoon! Hij heeft wel ergens mijn emailadres op haar telefoon gezet, maar ik heb geen idee waar. Hij heeft het weekend pas tijd!!!!
Iemand van jullie enig idee?
Dank voo9r de reactie.
Frans

28 oktober 2021 om 17:49.
DirkB zegt:

Het is per account aan/uit te zetten wat er wordt gesynchroniseerd. Op haar smartphone:
- In de instellingen, kies Accounts en backup.
- kies dan Accounts beheren
- kies de betr. account (de jouwe) en selecteer Account synchroniseren. Daar zijn schuifjes aan/uit te zetten.

Noot: ik zie Account synchroniseren niet bij elke account staan. Kijk aub even of het er wel staat bij jouw account op haar smartphone. Zo niet, dan zien we wel verder.

28 oktober 2021 om 23:02.
CaFran zegt:

Dank voor de reacties.
Mooi weekend verder.
Frans

30 oktober 2021 om 17:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club