Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Het process.acore is gestopt
Geplaatst op 8 november 2021 om 15:43 door weteringans

Hallo Sinds kort verschijnt er op mijn medion tablet de mededeling Het proces android Process.acore is gestopt. Ik kan het dan wegklikken maar even later verschijnt het weer. Ik wil graag dat het helemaal niet meer verschijnt

5 reacties
DirkB zegt:

In de titel staat acore, in de tekst arore, ik denk dat het acore moet zijn.
Op internet lees ik dat het te maken heeft met de synchronisatie van Google contacten. Er worden hulpmiddelen aangeboden om het op te lossen maar dat vertrouw ik niet.
Al geprobeerd: de tablet helemaal uitzetten en weer aanzetten (dus Android start opnieuw)?
Een ander idee: de cache legen. Als je via de Medion Instellingen de app 'contacten' opent, vervolgens kiest voor 'opslag', dan staat onderaan de mogelijkheid van 'Cache legen'. Dit kun je zonder schade of verlies doen.
Ik heb het legen van de cache bekeken op Android 11, bij de Medion kan het bij de app op een iets andere plek staan.

8 november 2021 om 18:10.
weteringans zegt:

Inderdaad de naam moet zijn acore .Ik heb de tablet uitgezet en weer aan maar dat heeft niet geholpen. Ook heb ik de tablet na de fabrieksinstellingen teruggezet maar ook dat heeft niet geholpen. Via de Medion instellingen naar de contacten zoeken lukt ook niet.Op de tablet zit de Android versie 5.0.2. en model nummer Livetab S10345 Ik weet niet of U daar iets aan heeft maar ik probeer het toch maar.

8 november 2021 om 19:17.
DirkB zegt:

Een oorzaak kan ook de synchronisatie met Facebook/Messenger zijn. De mogelijke oorzaak en oplossing betr. Contacten en Facebook lees ik o.a. bij deze website. Ook op deze plek lees ik het.
Andere vraag: hoe vol is het geheugen? Dat zou ook een oorzaak kunnen zijn van stoppen van het betr. proces.
Het lijkt een probleem van alle jaren te zijn, ik zie al meldingen in 2011.
Helaas heeft het terugzetten van de Medion naar de fabrieksinstellingen niet geholpen. Misschien, denk ik nu, zit het probleem niet in de Medion tablet maar aan de andere kant van de synchronisatie (website Google, Facebook). Ik heb niet gekeken of daar de synchronisatie is te resetten.

8 november 2021 om 21:20.
weteringans zegt:

Ik heb Facebook van de tablet helemaal verwijderd en nu komt die de mededeling niet meer dus opgelost. Ik gebruik Facebook haast nooit op mijn tablet .Hartelijk dank voor de hulp.Ans

9 november 2021 om 12:41.
DirkB zegt:

Wat mooi dat dit de oplossing is, dank voor de update.

9 november 2021 om 12:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club