Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Wifi op smartphone
Geplaatst op 2 december 2021 om 09:50 door MARVA

Goede morgen clubleden,
Ik heb Ziggo Wifispots geïnstalleerd op m'n smartphone.
Wat me niet duidelijk is, het verschil tussen "Mobiele gegevens" en "Mobiele hotspot", wanneer gebruik ik de ene en wanneer de andere?
Met vriendelijke groet, Ilse

2 reacties
Groetend zegt:

Mobiele gegevens in de instellingen van de smartphone gaat over dataverkeer via het mobiele netwerk (4G), bijv. whatsapp, internet, e-mail, e.d.. Dit kun je aan- of uitzetten. Als je het uitzet, is alleen nog dataverkeer mogelijk via wifi (w.o. via een Ziggo wifispot).

Mobiele hotspot is dat de smartphone een wifi router wordt. Andere apparaten kunnen dan inloggen op het wifi van de smartphone. De smartphone zelf staat via 4G in verbinding met internet dus je verbruikt wel data. Er zijn ook smartphones die het dataverkeer via wifi kunnen doen en tegelijk wifi hotspot tbv een ander apparaat kunnen zijn. De wifi hotspotfunctie van de smartphone kun je aan- of uitzetten, standaard staat het uit. Ik zet het wel eens aan als ik buitenshuis een laptop wil gebruiken. Deze laat ik dan verbinding maken met de wifi hotspot van de smartphone. Ik heb de wifi hotspotfunctie van de smartphone wel beveiligd.

Ziggo wifispots betreffen het door de smartphone (of tablet) gebruik kunnen maken van het wifi van modems die binnen het bereik van de smartphone zijn. Dit behoeft niet het eigen modem te zijn.

Ik heb zelf het gebruik van mobiele gegevens in de smartphone aanstaan. Ook heb ik roaming aanstaan (dataverkeer in het buitenland).
Als het aanstaat, maakt de smartphone gebruik van wifi (ook Ziggo hotspots) als dat beschikbaar is en maakt hij gebruik van mobiel dataverkeer als er geen wifi beschikbaar is. Hij schakelt automatisch over. Mobiel dataverkeer gaat ten koste van de bundel in het telefoonabonnement met een provider. Zo'n bundel bestaat uit bellen, SMS'en, dataverkeer. Deze bundels worden steeds goedkoper d.w.z. je krijgt tegenwoordig een grotere databundel voor hetzelfde geld. Je kunt kiezen uit abonnementen met grotere of kleine bundels.

2 december 2021 om 12:50.
MARVA zegt:

Bedankt, Dirk voor je duidelijke uitleg.

2 december 2021 om 15:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club