Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Galaxy S7 heeft geen opslagruimte meer
Geplaatst op 28 december 2021 om 19:59 door gupje

Goedenavond allemaal, ik krijg steeds de melding dat mijn Galaxy vol is; dat 99 tabbladen in gebruik zijn en er nog maar 1 over is. Ik heb wel gelezen over meer ruimte kopen, maar ik wil juist minder op mijn Galaxy hebben staan. Kan iemand mij hiermee helpen? Bij voorbaat dank.

8 reacties
Groetend zegt:
Ik vermoed dat je de webbrowser Chrome gebruikt. Daarover vind ik namelijk berichten.
Zou je een ALLE openstaande apps willen sluiten? Dat doe je via de 3 verticale streepjes onderin het scherm, dan alles sluiten. Ik raad aan om dat regelmatig te doen.
Vervolgens de cache legen. Dat kun je in de Instellingen doen bij Opslag (ik weet niet precies hoe dat in de Androidversie van de S7 is, ik heb een nieuwere versie).
Ruimte op de S7 kopen kan niet, wel op Google waar een backup wordt gemaakt.
In de Instellingen van de S7 kun je zien hoe vol de telefoonopslag is en eventueel de opslag van het SD kaartje. Ook vindt je daar een mogelijkheid om het geheugen te optimaliseren (wat hij automatisch kan doen).
28 december 2021 om 20:34.
gupje zegt:

DirkB ik begin het wat te snappen met de Instellingen en zo kwam in de Cache mijn verdwenen E-mail app tegen. Onder de app-info zag ik ook E-mail geïnstalleerd staan. Op mijn overzichtsscherm en onder de apps zie ik het icoon van de E-mail niet meer. Weet je ook hoe ik die terug kan zetten?

28 december 2021 om 22:02.
Groetend zegt:
Misschien lukt het hiermee, nu komt een heel verhaal:
Als je op de S7 het scherm losjes omhoog veegt, dan zie je een lijst met alle beschikbare apps. Ze kunnen ook in een verzamelmap staan. Er kunnen meerdere schermen met apps zijn, dat zie je aan puntjes midden onderaan het scherm. Je kunt het scherm verslepen om bij een ander scherm te komen.
Als je de app die je zoekt hebt gevonden, leg er dan je vinger op, druk er een beetje op en wacht even. Vervolgens komt er een startscherm tevoorschijn, waarop je de app met je vinger kunt verplaatsen. Als je hem loslaat, blijft hij daar staan op de zelf gekozen plek. Je kunt hem ook later nog verslepen (vasthouden en de vinger verplaatsen). Als je hem vasthoudt maar niet verplaatst, dan zie je een menu.
Je kunt apps meestal wissen of verwijderen. Bij wissen gaat hij van het startscherm af maar blijft hij in de voorraad apps staan. Bij verwijderen wordt app van de S7 verwijderd, wel kun je hem dan nog in de Playstore vinden in je eigen bibliotheek.
Apps die bij het systeem horen, kun je niet verwijderen. Je kunt ze wel stoppen.
28 december 2021 om 22:31.
gupje zegt:

DirkB het is gelukt. Hartelijk dank voor je hulp.

29 december 2021 om 16:00.
Groetend zegt:

Mooi! Al doende ....

29 december 2021 om 16:38.
gupje zegt:
DirkB, Helaas kreeg ik vanmiddag weer de melding 'kan niet meer 99 tabbladen tegelijk open hebben. Zie bijlage. Nu wordt het oudste tabblad verwijderd, maar ik wil zelf tabbladen verwijderen en dat hoeft niet persé de oudste te zijn. Ik denk dat ik geen 99 tabbladen open hoef te hebben. Gisteren kreeg het bericht nadat ik een opschoonbestandje uit Instellingen had laten draaien, dat alles optimaal was en dat er veel ruimte was. Ik snap niet hoe dat zit.
30 december 2021 om 19:29.
Groetend zegt:

Geeft deze discussie meer duidelijkheid? Het gaat specifiek in op Chrome.

Er wordt wel een andere smartphone genoemd maar het probleem is gelijk.

30 december 2021 om 21:07.
gupje zegt:

DirkB, het heeft even geduurd en nu ben ik eruit. Een vriend heeft met me meegekeken op mijn smartphone en hij heeft in Samsung op internet geklikt en toen zag ik 99 staan en die heb ik verwijderd en nu staat er bij tabbladen nog een 1. Dus nu kan bij mijn vraag gezet worden: probleem opgelost. Zoals je eerder zei: al doende .... wat nog steeds op mij van toepassing is. Nogmaals bedankt voor je meedenken en alle tips. Hartelijke groet,

7 januari 2022 om 20:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club