Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
KopieID
Geplaatst op 21 januari 2022 om 16:53 door Marco
Wij gaan naar Gran Canaria en kregen van onze reisorganisatie een bericht dat volgens de Spaanse wetgeving het mogelijk is dat het hotel verlangd dat wij onze ID's afgeven . Nu is het mogelijk om via Play Store een kopie ID te downloaden op mijn smartphone en die moet dan met enkele aanpassingen uitgeprint worden . Nu is mijn vraag , hoe breng ik de koppeling tussen mijn smartphone en printer tot stand . Ik heb nml. nog nooit iets direct vanaf mijn phone geprint . Het zal wel iets eenvoudigs zijn maar ik heb geen idee . Wie het weet mag het zeggen .
Grt.
Marco
6 reacties
HaWee zegt:

je bedoeld de App kopie id waarmee je op de foto van je id bewijs een aantal zaken zoals BSN nr enz kunt aflakken , info hier en hier
Hoe je vanuit de smartphone print naar de printer ligt aan de printer en de smartphone , de printer moet in ieder geval ook via WiFi bereikbaar zijn. Bij moderne printers is het meestal heel simpel.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de bewerkte foto van je id op je smartphone eerst overzetten naar de pc/laptop zoals je dat met andere foto's ook doet en dan uitprinten.

21 januari 2022 om 17:14.
Groetend zegt:

Welke smartphone betreft het en welke printer?
Samsung heeft een ingebouwde printapp, hij heet Samsung Print Service-plug-in. Hij zou met elke wifiprinter moeten werken.
Printerfabrikanten hebben meestal een eigen app, die dan in de Playstore staat.
Het werkt als volgt: als je iets wilt printen, open dan het betr. document, de foto, het e-mailbericht, de website, enz en kies voor delen (1 in 't plaatje). Het kan ook zijn dat er bij een geopend bestand al een printmogelijkheid (afdrukken) in het menu staat. Het menu vindt je doorgaans onder de 3 puntjes in het scherm (2 in 't plaatje).
Bij delen kun je de printapp kiezen (hij zal tussen de rij apps staan die je ziet), bij de keuze 'afdrukken' komt de printapp in beeld (de 1ste keer moet je er misschien één kiezen).
Als je dit voor 't eerst doet, dan gaat de print-app op zoek naar een wifi printer. Als die eenmaal is gevonden, wordt hij in de app bewaard (meerdere wifi printers zijn mogelijk). Je kunt dan in de app de printer instellen, bijv. op dubbelzijdig printen, horizontaal/verticaal, het aantal prints, kortom ongeveer zoals op de computer.

Ik print vaak vanaf de smartphone omdat ik deze veel gebruik. Het is de directe weg als je daar al het te printen bestand beschikbaar hebt.

PS voor HaWee: smartphonefoto's kun je op de smartphone bewerken en vandaaruit meteen printen. Via de PC is een omweg, voor mij is dat niet 'gewoon'. Voor de afdrukkwaliteit maakt het geen enkel verschil.

21 januari 2022 om 18:09.
HaWee zegt:

@DirkB: hoewel ik zelf niet met smartphone werk weet ik wel dat dat allemaal kan.
Mijn opmerking over "gewoon overzetten" maakte ik omdat ik uit de vraag opmaakte dat Marco niet gewend is zijn foto's direct vanuit de smartphone te printen maar ik neem aan dat hij wel "iets" met de foto's doet en dan verwacht ik dat hij wel weet hoe ze over te zetten naar de computer.

21 januari 2022 om 18:36.
Peter-ZTM zegt:

Ik hoop dat ze daar genoegen mee nemen. Mijn ervaringen met hotels in Spanje en de Canarische eilanden is dat ze alleen het origineel willen. Geen kopie en zeker niet met afgeplakte gegevens. Vroeger werd alleen een paspoort geaccepteerd maar later toen het ook mogelijk was met een identiteitskaart te reizen (binnen Europa) moesten ze dit wel accepteren. Volhouden dat je niets anders hebt. Wij hebben het zo opgelost: paspoort én identiteitskaart bij je hebben en alleen die laatste afgeven. De stelregel dat je die documenten niet af mag geven omdat die eigendom zijn van de staat der Nederlanden, gaat in het buitenland niet op.

21 januari 2022 om 19:27.
Groetend zegt:

@HaWee De vraag van Marco is hoe je dat doet, printen vanuit de smartphone.

21 januari 2022 om 20:05.
Marco zegt:

Heren bedankt voor uw adviezen , het probleem is uit de wereld . Het hotel waar wij naar toegaan accepteert gewoon een fotokopie van een ID kaart of paspoort die zij zelf uitprinten . Wat het eventueel printen vanaf mijn smartphone betreft , is dat voor mij nog niet aan de orde aangezien mijn printer geen Wifi heeft .
M.v.g. ,
Marco

22 januari 2022 om 14:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club