Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Whatsapp meldingen
Geplaatst op 19 februari 2022 om 22:09 door JaapBi

Ik heb een Samsung Galaxy A7 en sinds enige tijd krijg ik geen Whatsapp-audiomeldingen meer als het vergrendelscherm aan staat en ook niet dat scherm uit staat (toestel wel aan). Het gekke is dat ik dat wel krijg als het startscherm aanstaat. Ik heb alle instellingen in Whatsapp en die van de telefoon en via app-beheer gecontroleerd en het is niet gelukt. Heeft iemand de gouden tip?
Ik dacht zelf nog aan: Whatsapp verwijderen en opnieuw installeren maar ben bang dat dan de geschiedenis kwijt ben.

5 reacties
DirkB zegt:

Het is vreemd dat het verschil maakt of het scherm uitstaat of aanstaat. Dan zou niet moeten kunnen. Wat je kunt proberen:
1. Zet de smartphone helemaal uit (dus niet op standby) en start hem weer op. Wie weet helpt het.
2. Zijn er nog updates in de Playstore? Installeer ze even.
3. Leeg de cache van WhatsApp: zoek via de Instellingen de app op, selecteer Opslag. Onderaan rechts kun je kiezen voor Cache legen. Dat wil nog wel eens helpen.
Als dat niet geholpen heeft:
4. WhatsApp verwijderen en opnieuw installeren. Als je dit goed doet, ben je niet de geschiedenis kwijt:
a. Kies terwijl de chats voorstaan, rechts bovenaan de 3 puntjes. Kies de Instellingen, kies vervolgens Chats. Daar staat: Chat back-up. Maak een back up.
b. Verwijder de app.
c. Installeer de app vanuit de Playstore. Tijdens het installeren vraagt de app om gegevens uit de back up te installeren (dit wordt 1x gevraagd). Installeer de back up en alles is weer terug.

19 februari 2022 om 23:04.
JaapBi zegt:

Ik volg je advies: updaten via Playstore lukt niet, hij blijft "hangen" bij "in behandeling". Na enkele pogingen zag ik een vreemde mededeling: "het betaprogramma voor deze app is momenteel vol"?? Enig idee?

21 februari 2022 om 10:51.
DirkB zegt:

Met updates bedoelde ik algemeen de updates, niet speciaal voor whatsapp.
Een betaprogramma betreft een eerste productieversie van een app die je als gebruiker kunt uitproberen, met als risico dat er nog problemen inzitten. Dit zou ik laten rusten.

21 februari 2022 om 12:35.
JaapBi zegt:

Dag Dirk, een afrondend berichtje.
Ik heb mijn whatsapp gebackupped, maar bij controle van Drive stond hij er niet in. Ik ben er daarom niet mee doorgegaan. Onlangs liep ik in de stad en ben ik spontaan de telefoonwinkel van Ziggo/Voda binnen gelopen. Een vriendelijke jongeman heeft de boel opnieuw gebackupped, de app verwijderd en opnieuw geinstalleerd en ik krijg nu weer keurig meldingen. Hij vertelde dat die backups in Drive verscholen zitten zodat je ze niet ziet ..... Het zal wel, maar het werkt weer.
Toch bedankt Dirk en de vraag kan gesloten worden. Jaap Bi

13 maart 2022 om 16:35.
DirkB zegt:

Je ziet de backup niet maar WhatsApp zelf ziet bij opnieuw installeren de backup wel.
Mooi dat het is gelukt, dank voor je terugkoppeling.

13 maart 2022 om 16:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club