Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Google Widget
Geplaatst op 27 april 2022 om 22:21 door DirkB

Op mijn Samsung S20 5G staat de bekende Google Widget (google zoekscherm) op het startscherm.
Echter sinds 2 dagen start vaak de widget niet, ik sluit hem een paar keer en uiteindelijk doet hij het weer, maar elke keer met de vraag om Discover aan te zetten, wat ik niet wil. Die vraagt hoort volgens mij niet steeds terug te komen en is wellicht de oorzaak van de storing.
Ik heb al de cache geschoond, Discover aangezet en daarna weer uit, de app/widget gestopt en weer gestart, de app/widget uitgeschakeld en ingeschakeld, de smartphone geherstart, maar de storing blijft.
Er is nog iets: onderaan in het scherm staat (links) een Discover-sterretje aan. Als ik daarnaast het vergrootglas selecteer, komt het zoekscherm. Op een andere smartphone in huis wordt dan het vergrootglas blauw. Andere versie van de widget misschien maar toch vreemd.
Wie heeft een oplossing?

4 reacties
DirkB zegt:

Na het plaatsen van mijn vraag is er een update van de app gekomen en nu is het probleem over. Het was dus een bug/fout.
Ik hoop trouwens dat de vraag om Discover aan te zetten gaat verdwijnen, want dat ga ik niet doen. Discover geeft nieuwsberichten, afhankelijk van 'mijn interesses', echter ik lees het nieuws al op andere manieren en negeer dus de schermmededeling.

28 april 2022 om 09:04.
RobdG zegt:

Dirk, Even zoekend kwam ik dit verhaal tegen, maar volgend wat hier staat komt er geen Discover in beeld

29 april 2022 om 15:29.
DirkB zegt:

@Rob De vraag die ik had is opgelost, het betrof een fout in de app en die is hersteld.
Betr. aanzetten/uitzetten van Discover: de beschrijving die je aanhaalt, klopt wat mij betreft als ik via de Google app de instelling wil aanpassen (Samsung, Android 12). Mocht het er bij jou anders uitzien, dan heb je wellicht een andere Androidversie. Of kijk je in een andere app? (in Chrome bijv.)

29 april 2022 om 16:47.
RobdG zegt:

Dirk, Dank. Daar had ik nog nooit gekeken

29 april 2022 om 17:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club