Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Samsung account
Geplaatst op 13 juni 2022 om 13:18 door jaimita

Ik heb kennelijk een samsung account op mijn telefoon ,Eeen samsung galaxi. Nu krijg ik om de haverklap een melding om in te loggen met mijn gebruikersnaam en wachtwoord. Weet niet waar dat goed voor is. Ik weet niet wat het samsung account betekend anders wil ik het verwijderen, als ik weet hoe en of dat kwaad kan. Iedere keer die meldingen is zeer vervelend.

5 reacties
Groetend zegt:

De Samsung account is doorgaans gelijk aan de Android/Google account die bij de smartphone hoort. Het bestaat uit een mailadres bij gmail en een wachtwoord.
Zo'n account hoort bij je als eigenaar van de smartphone, het is je identificatie. Bij de account worden o.a. instellingen vastgelegd en het eigendom van apps.
Ik neem aan dat de vraag om in te loggen van Samsung/de smartphone afkomstig is. Je kunt dan veilig inloggen.

13 juni 2022 om 13:45.
jaimita zegt:

Ik he geen probleem met het invullen van mijn gebruikersnaam en wachtwoord maar waarom moet dat om de haverklap 10 tot 15 minuten

13 juni 2022 om 13:55.
Willem-B zegt:

Er zijn meer mensen die dezelfde ervaring hebben.
Er staan ook oplossingen bij vermeld, zie deze link:
https://eu.community.samsung.com/t5/mobiele-apps-services/herhaalde-vraag-om-in-te-loggen-samsung-s9/td-p/1396264

13 juni 2022 om 15:27.
jaimita zegt:

Als ik de oplossing van samsung lees dan wordt ik daar ook niet vrolijk van. Mijn vraag is nu ,kan ik samsung account niet definitief uitschakelen. Ik weet niet wat de gevolgen zijn en of met die gevolgen te leven zijn. Ik doe niet zoveel met de pc

13 juni 2022 om 17:34.
Groetend zegt:

Verwijderen van de Samsung account betekent o.a. verwijderen van de toegang tot de Samsung store en van je eigendom van de Samsung smartphone bij Samsung. De terugvindmogelijkheid van de smartphone bij verlies gaat dan ook weg.
De smartphone gebruikt apps uit de Samsung store en kan bij uitschakelen van de account die apps niet meer updaten. Er ontstaat dus onveiligheid en mogelijk een minder goede werking van de smartphone. Een artikel van Samsung staat in deze link.
De gevolgen van het uitschakelen van de Samsung account ken ik niet volledig.
Ik raad af om de Samsung account uit te schakelen.
Ik raad aan om hulp te zoeken bij het oplossen van het probleem.

13 juni 2022 om 17:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club