Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Tip SeniorWeb Clubs via snelkoppeling
Geplaatst op 4 juli 2022 om 21:17 door DirkB
Voor smartphones/tablets bestaan vele apps. Apps 'kijken' naar een website en bevatten eigen intelligentie. Ze kunnen bijv. inloggegevens bewaren, verbinding maken met de camera, bestanden, locatiegegevens, enz.. Ook wordt meestal de websiteweergave aangepast.
Maar niet alle websites bieden apps aan en in dat geval kun je een snelkoppeling maken. Die bevat geen intelligentie en toont direct de website (die zich automatisch aanpast aan de smartphone/tablet).
Echter, voor de SeniorWeb Clubs kun je met de meeste webbrowsers geen snelkoppeling maken die je naar www.seniorweb.nl/clubs/laatste-berichten brengt.
Mijn oplossing is de webbrowser Opera Mini, hij staat in de Playstore en is een app met extra veiligheid (het is niet mijn standaard browser).
Waarom: ik plaats foto's, schermafbeeldingen en links naar websites direct vanaf de smartphone, waarop ik meestal ook de clubvragen bekijk.
Ik gebruik ook de laptop (met een Edge-snelkoppeling), maar die heb ik niet altijd bij mij en voor smartphonefoto's en (Android) schermafbeeldingen is het een lange omweg.
Dus aanbevolen! Ik heb er geen aandelen in.
7 reacties
DirkB zegt:

Ik zag nog geen reactie. Betekent dit dat niemand de Clubs actief vanaf de smartphone of tablet bekijkt?
De waarschuwingsmails van reacties in de clubs heb ik niet aanstaan. Die mails moet ik dan namelijk opruimen én het werkt(e) soms niet. Ik kijk simpelweg met regelmaat via de snelkoppeling op de smartphone.
Op mijn laptops gebruik ik een tab in Edge. 1x vastleggen en hij wordt gesynchroniseerd met Edge op andere apparaten.

6 juli 2022 om 10:57.
BenW zegt:

Waarschijnlijk geen reactie omdat vermoedelijk het merendeel van de hier actieve lezers de Clubs via de PC / Laptop benaderen.
Los van dat, als men dan toch rechtstreeks de Clubs wil kunnen benaderen op een smartphone of tablet, dan kan dat ook via Chrome middels 'Toevoegen aan startscherm'. Op die manier maak je er min of meer een zelfstandige app van.
Hetzelfde bereik je in Edge met de mogelijkheid 'Aan telefoon toevoegen'. En met Brave, om er nog maar één te noemen, ook via de optie 'Toevoegen aan startscherm'.
Kortom, het merendeel van de browsers heeft de mogelijkheid om van een bepaalde site een 'app' te maken.

6 juli 2022 om 21:02.
DirkB zegt:

Ben dat klopt in zijn algemeenheid, maar met de SeniorWeb website van de clubs kom je met snelkoppelingen in de meeste (Android) apps niet in 1 keer bij 'laatste berichten'.
Wat ik doe is simpel: in de browserapp naar seniorweb/clubs/laatste berichten en dan de site 'vastmaken aan het startscherm' (of soortgelijke benaming). Hiermee komt er een snelkoppeling op het scherm. Ik heb dit zojuist nog eens geprobeerd met Edge, Chrome en Firefox maar ik krijg bij deze apps via een snelkoppeling altijd bijgaand scherm (zie het voorbeeld in de afbeelding).
Bij Opera Mini gaat dit wél goed.
Dit is al enkele jaren (dus voor mij op verschillende smartphones) de situatie en ik weet niet waarom dat zo is.
Incidenteel is hier in de clubs een vraag over geweest.

6 juli 2022 om 21:25.
BenW zegt:

Jawel hoor. Het is één maal navigeren naar de Laatste berichten en de 'app' onthoudt de laatst actieve pagina. Vooropgesteld natuurlijk dat cookies niet worden gewist.

6 juli 2022 om 21:30.
BenW zegt:

De 'app' opent met de laatst bekeken pagina.

6 juli 2022 om 21:33.
DirkB zegt:

Bij jou kennelijk wel. Bij mij (Samsung) blijft het laatst gebruikte scherm staan zolang ik de openstaande apps niet sluit. Maar zowel bij Edge, Chrome als Firefox krijg ik het getoonde beginscherm van SeniorWeb als ik de snelkoppelingen opnieuw open.
Het is mogelijk dat ik in alle 3 de genoemde apps heb ingesteld dat ze met google moeten beginnen maar ik verwacht niet dat dit effect heeft op de snelkoppeling.
Ik heb ook snelkoppelingen naar andere sites en daar doet zich dit probleem niet voor.
Ik heb het opgelost dus het is geen probleem, maar vreemd blijft het en ik ben niet de enige die dit ervaart.

6 juli 2022 om 21:45.
BenW zegt:

Inderdaad typisch dat het bij mij, ook Samsung, geen enkel probleem is.
En nee, de keuze van de browser maakt niet uit.

6 juli 2022 om 22:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club