Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
GMail Stopt
Geplaatst op 9 september 2022 om 11:28 door CaFran

Goedemorgen,
ik krijg op mijn Tablet Samsung Tab A (2016), model SM-T580 de laatste paar dagen om de haverklap het bericht: Gmail is gestopt of Chrome is gestopt of Google is gestopt. Dat zowel tijdens het lezen van de mails alsook tijdens het lezen van de krant. Als ik dan ergens op het tablet tik, verdwijnt deze melding, kan ik soms even verder lezen, maar dan valt de app helemaal weg. Mijn vrouw heeft hetzelfde tablet, maar daar gebeurt dat niet. Ik heb hem al een paar keer helemaal uit- en weer aan gezet maar dat veranderd niet. Ook bij Ziggo nagekeken of er in de buurt storingen waren, maar dat was ook niet het geval. Iemand enig idee hoe dit kan en wat ik er aan kan doen?
Alvast dank voor de reacties.
Frans

5 reacties
DirkB zegt:

Het eerste waar ik aan denk is:
- leeg de cache van de apps die stoppen (vermoedelijk de gmailapp en de Chrome webbrowser)
- kijk eens hoe vol het geheugen van de tablet is

1. De cache legen: via de Instellingen, dan Apps, kun je de betr. app opzoeken die regelmatig stopt. Als je de app opent, kijk dan bij Opslag. Daar staat de keuze 'Cache legen'. Deze kun je probleemloos legen, er raken geen belangrijke gegevens kwijt.
2. Het geheugen van de tablet: waar je dat kan vinden, hangt af van de Androidversie die op de tablet staat. Het kan in de Instellingen staan bij 'Opslag' of bij 'Batterij en apparaatonderhoud'. Het is ook te vinden als je de Instellingen opent en bovenaan bij het vergrootglaasje intikt: opslag.

9 september 2022 om 12:42.
CaFran zegt:

Dankjewel voor je reactie. Ga het dit weekend nakijken, Laat van mij horen.
Fijn weekend alvast.

9 september 2022 om 16:56.
CaFran zegt:

Dag Dirk
Ik ben er mee bezig en ontdekte dat ik 1,1 / 2 GB in het geheugen heb staan na opschonen. Bij de opslag staat 14,4 GB / 16 GB, dus nog 1.6 GB beschikbare ruimte. Tevens zag ik dat er een Micro SD kaartje van 32 GB in het tablet zat. Deze heb ik nagekeken op mijn pc en bleek op 2 foto's na helemaal leeg te zijn. Ik heb dus het idee dat ik iets moet doen met het verplaatsen van gebruikte ruimte naar SD kaartje, maar dat weet ik niet en zou verder ook niet weten hoe dat zou moeten en hoe ik het zo kan instellen dat dit automatisch gebeurt.
Overigens heb ik de Krant app geopend zonder dat de Micro SD in het tablet zat en werd weer aangegeven dat de App gestopt was.
Misschien dat ik nu meer duidelijkheid heb kunnen geven. Zouden er nog meer vragen zijn, dan zie ik die graag.
Groet
Frans

10 september 2022 om 12:09.
DirkB zegt:

Frans, ik denk dat het geheugen dan het probleem is. 16 GB is erg krap voor een tablet of smartphone, dit geeft altijd problemen en de enige oplossing is om zo min mogelijk apps te gebruiken of om een ander apparaat te kopen met meer geheugen.
Wat natuurlijk ook helpt, is regelmatig de tablet opschonen, d.w.z. bestanden (documenten en foto's) verwijderen en de cache legen. Dus wat je nu hebt gedaan.
Een andere actie die helpt: sluit regelmatig alle openstaande apps. Dat gaat via de knop linksonder in het scherm. Doe je dat?

Verder:
Als je met de tablet foto's maakt, kun je die laten opslaan op het SD kaartje.
Je kunt ook proberen om apps op het SD kaartje op te slaan. Zie www.mobiel.nl/slimme-tips/apps-verplaatsen-naar-sdkaart
Het lukt niet met elke app maar je kunt het eens proberen.

10 september 2022 om 15:46.
CaFran zegt:

Dankjewel voor het advies. Ik ga het proberen.
Fijn weekend verder.
Frans

10 september 2022 om 16:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club