Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Android versie
Geplaatst op 27 september 2022 om 14:00 door RuudAmesz

Naar aanleiding van het artikel over Android versie 13 heb ik bij de Instellingen opgezocht wat de gegevens van mijn smartphone zijn:
Android-versie 8.0.0
Niv. Android-beveiligingspatch 1 december 2020

Dat klinkt allemaal tamelijk oud. Hoe kom ik er achter of ik nog beveiligingsupdates kan verwachten?
Loop ik nu risico en hoe merk ik dat?
Vriendelijke groet,

Ruud Amesz
 

2 reacties
Groetend zegt:

Betr. updates is er onderscheid naar soort/type smartphone. De instapmodellen krijg vaak minder lang updates dan luxere smartphones. Er zijn ook verschillen per merk én er is een beweging dat nieuwere smartphones langer updates krijgen.
Of je nog (veiligheids)updates kunt verwachten, is met wat zoeken op internet te vinden. Welk toestel betreft het? (merk, type).

Een toestel waarop geen veiligheidsupdates meer komen, wordt op den duur minder veilig. Aan de andere kant gaat er weinig mis, ik zou mij voorlopig geen zorgen maken.
Verder werken sommige apps niet meer op oude Androidversies. Dat komt omdat men niet voor alle versies updates wil/kan maken of omdat de oudere Androidversies een lager beveiligingsniveau hebben. Dat speelt m.n. bij kritische apps zoals mobiel bankieren en de digid of overheidsapps. Maar ook webbrowsers werken op den duur niet meer.
Bijvoorbeeld: mobiel bankieren van enkele banken werkt niet meer op Android versie 7 of lager. Dus op Androidversie 8 nog net wel maar hoe lang nog?

Wie geen kritische apps gebruikt, kan vaak nog lang doorgaan met oude Androidversies, ik ben daar niet meteen bezorgd over.

Vanwege die versies: wie een nieuwe smartphone wil kopen, raad ik af om een toestel kopen dat met een forse prijsverlaging in de aanbieding is, of een basistoestel. Je betaalt dit a.h.w. terug met een kortere updateperiode. Wel bespaart het geld om een nieuw model niet onmiddellijk bij de introductie aan te schaffen.

27 september 2022 om 14:38.
RuudAmesz zegt:

Hartelijk dank voor de tips. Ik houd mijn telefoon nog even totdat ik merk dat de apps niet meer goed functioneren.

28 september 2022 om 10:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club