Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Foto’s uit galerij verwijderen
Geplaatst op 28 september 2022 om 21:14 door Jose52

Goedenavond, ik dacht mijn telefoon ( Galaxy A50 met Android 11 ) wat op te ruimen omdat er zoveel foto’s opstaan. Zoals altijd hang ik hem dan aan de laptop en klik ik op mijn telefoon / DCIM / camera en dan verwijder ik mijn foto’s. Normaal gesproken zijn ze dan ook van mijn telefoon.
echter als ik in mijn telefoon op de laptop kijk dan zijn de foto’s weg, maar als ik hem loskoppel dan staan alle foto’s nog op mijn telefoon. Dit is nooit geweest. Ik heb de telefoon al opnieuw opgestart maar dat helpt niet.
Heeft iemand enig idee hoe of dit kan.
mvgr. José

12 reacties
Groetend zegt:

Kan het zijn dat de smartphone de foto's toont die op internet in Google Foto's staan? Wat zie je als je internet op de smartphone uitzet? (vliegtuigstand)

28 september 2022 om 22:05.
Jose52 zegt:

Dirk dan zie ik ook de verwijderde foto’s nog staan in de Galerij map .

28 september 2022 om 22:08.
Groetend zegt:

Dat is merkwaardig, er moet met het verwijderen iets niet goed zijn gegaan maar verklaren kan ik het niet.

28 september 2022 om 22:15.
Jose52 zegt:

Dirk ik heb de telefoon net nogmaals met de laptop verbonden maar het staat echt nog allemaal inde galerij. Nu heb ik One Drive en Google Foto ook al die foto’s verwijderd maar ze blijven nog steeds op de telefoon staan.
Ik denk dat ik anders maar bij Samsung ga informeren wat of daar de oorzaak van kan zijn.

29 september 2022 om 08:22.
HaWee zegt:

Joke, kun je even kijken of de foto's er echt helemaal op staan? Dus klikken op de foto zodat hij groot wordt en dan doorschuiven volgende foto , volgende foto etc . Zie je dan alle foto's groot?
Het kan namelijk zijn dat je wel de foto's hebt verwijderd maar niet de "thumbnails" de kleine voorbeeldplaatjes die Galerij laat zien, die staan in een apart mapje in de buurt van DCIM

29 september 2022 om 08:43.
Jose52 zegt:

De foto’s zijn gewoon groot zoals ze normaal ook altijd zijn. De enige optie is nu om alles handmatig te gaan verwijderen. Maar dat heb ik zo nooit gedaan.

29 september 2022 om 09:08.
Jose52 zegt:

Ik heb gisteren contact gehad met de samsung Helpdesk en die meneer heeft meegekeken op de telefoon maar kon de oorzaak ook niet ineens vinden. Ik ben vandaag terug gebeld door een andere mederwerker en zij zegt dat het komt omdat ik synchronisatie met OneDrive aan heb staan. Ondanks dat ik ze dan in OneDrive ook verwijderd heb blijven ze in de galerij zichtbaar. Ik moest synchroniseren met OneDrive uitzetten en toen waren ze uit de galerij verdwenen.
Uiteindelik de synchronisate weer aangezet en toch bleven ze nu weg.
Ze zegt dat als ik ik voortaan op de laptop de foto's uit de galerij wil verwijderen eenrt de synchronisatie uit moet zetten en ze dan verwijderen. Dan kan ik daarna synchronisatie weer aanzetten. Ik heb het net zelf uitgeprobeerd met een paar foto's en het werkt wel zo.
Dus voortaan zet ik dan maar eerst de synchronisatie uit als ik dat ga doen. Ik dacht laat ik het maar even doorgeven, wellicht heeft nog iemand er iets aan. Komt door de update's zei ze.

30 september 2022 om 13:44.
Groetend zegt:

Ik vind het een raar verhaal.
Onedrive is namelijk geen synchronisatie maar een backup. Dwz wat je op de Samsung verwijdert, wordt niet uit Onedrive verwijderd.
Als ik in de Galerij een foto verwijder (waarmee op de smartphone geheugen vrijkomt), dan zie ik hem op de smartphone niet meer. Als ik dan op mijn Windows laptop kijk (die met Onedrive synchroniseert), dan staan daar de verwijderde foto's nog. Dat is correct.
Er is wel een verschil, je hebt foto's namelijk vanaf de PC handmatig van de smartphone verwijderd.
Als je op de smartphone via de Galerij een foto verwijdert, dan zegt de Galerij .... zie het plaatje.

30 september 2022 om 23:25.
Groetend zegt:

En als je via de app Google Foto's een foto verwijdert, dan zegt de app ... zie andere plaatje.

Ik denk al met al dat je foto's het beste via de smartphone zelf kunt verwijderen.
Dat kan via de Google Foto's app of de Galerij app (die mijn voorkeur heeft).
​​​app.Je kunt in beide apps meerdere foto's tegelijk selecteren om te verwijderen.

30 september 2022 om 23:30.
Jose52 zegt:

Dirk bedankt voor je reactie. Ik ga het dit weekend uitproberen op beide manieren zoals jij hier omschrijft.
Ik vond het zelf ook heel vreemd toen ze de synchronisatie met One drive uitschakelde, dat de foto’s in één keer niet meer zichtbaar waren. Maar ik ga het nogmaals uittesten.

1 oktober 2022 om 07:52.
Groetend zegt:

Toelichting:
Die synchronisatie naar Onedrive is een tijdje geleden in de plaats gekomen van synchronisatie naar de Samsung cloud, het gaat om -zie plaatje-, de instelling zit in de Galerij app.
In Onedrive zelf kun je dan de synchronisatie (camera upload) niet meer aanzetten.

1 oktober 2022 om 11:17.
Jose52 zegt:

Dick dat heb ik ook altijd zo staan. Maar ik moest van die Samsung medewerkster dat uitzetten en toen waren die 200 foto’s uit de galerij echt weg. Daarna weer aangezet en ze bleven ook weg. Het blijft heel raar maar ik ga dit weekend wel het een en ander even uitproberen en kijken wat het prettigste werkt.

1 oktober 2022 om 12:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club