Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
windows app
Geplaatst op 29 september 2022 om 14:43 door fred612

Soms staat het bij app dat ze voor android en apple zijn , werkt w10 dan niet?
Ik werk liever met w10 laptop ivm kleine letters op een telefoon.
Wat dan te doen?

11 reacties
RoyBosman zegt:

als apps voor android en apple zijn gemaakt, zijn het mobiele apps. De ontwikkelaar bepaalt op welke systemen apps werken.
Door koppeling van je telefoon (www.schoonepc.nl/windows10/windows_10_instellingen_onderdeel_telefoon.html) kun je je telefoon koppelen aan je computer en zo apps van je telefoon gebruiken op je computer.

29 september 2022 om 15:03.
fred612 zegt:

Er zijn dus app's die niet op w10 werken, waarom vermelden die makers dat niet of waarom is er geen bv w of a of m in app logo?
Werkt dan een shortcut/snelkoppeling niet beter?
Moet ik de telefoon dan bij de pc in de buurt houden en moet dat per app steeds opnieuw gekoppeld worden?

1 oktober 2022 om 11:08.
Groetend zegt:
Ik denk dat de situatie is: als je op Google zoekt, komen er soms apps tevoorschijn met plaatjes erbij naar de Appstore en de Playstore, misschien ook wel zonder plaatje, dan blijkt het pas bij starten van de app. Dus google laat dat zo zien. Op Windows weet je dan dat de app hiervoor niet bedoeld is.
Apps voor Windows kun je uit de Store van Windows halen, zo is er voor elk besturingssysteem een aparte store.
Waarom een maker niet direct aangeeft of een app voor het betr. apparaat geschikt is, dat zal de betr. maker moeten uitleggen.
Verder is het, zoals Roy aangeeft, mogelijk om het smartphonescherm te casten (weer te geven) op het Windowsscherm. Je kunt dan in Windows apps openen die eigenlijk op de smartphone worden geopend maar zichtbaar zijn in Windows. Meer info staat o.a. bij Microsoft.
Betr shortcuts (die ook apps worden genoemd): als Windows voor een website in de store geen app heeft, dan is het een prima idee om daarvoor een shortcut te maken. Je kunt er dan in plaats daarvan ook voor kiezen om de website als aparte tab in de webbrowser op te nemen of in de browser aan de favorietenlijst toe te voegen.
1 oktober 2022 om 11:33.
fred612 zegt:

Op mijn pcscherm krijg ik vaak de vraag deze ...app te nemen bv rabo . het blijkt dan een telefoon app, soms staat erbij alleen android en mac maar meestal niets. Dus niet uit appstores.

1 oktober 2022 om 12:18.
HaWee zegt:

Toch logisch ? jij werkt op je pc , dan willen zij je vertellen dat het óók met je telefoon/tablet kan en geven je info over die app en wat die allemaal, kan lekker duidelijk op je pc scherm.
Jij moet dan die app in de app store op je telefoon/tablet ophalen als je hem wilt gebruiken..

1 oktober 2022 om 12:36.
Groetend zegt:

Ik weet niet waarom die vraag 'vaak' komt. Maar als het bank apps betreft: de veiligste manier van bankieren is via de smartphone/tablet. Ook heel gemakkelijk bij internet aankopen.
Als de app evt uit een andere bron dan een store is te downloaden, dan is er iets niet in de haak.

1 oktober 2022 om 14:46.
fred612 zegt:

Ik wil ze juist NIET op mijn telefoon kan ik niet lezen te klein.

1 oktober 2022 om 14:56.
Groetend zegt:

Het hoeft ook niet, installeren op de smartphone/tablet/Chromebook is niet verplicht. Het uiterlijk van een app is trouwens aan het scherm aangepast, dus niet hetzelfde als bij inloggen bij een bank via de pc.

1 oktober 2022 om 14:59.
fred612 zegt:

Het uiterlijk is bijzaak, maar een app werkt ook heel anders als inloggen of site bekijken via een shortcut, toch? Dan gaat het erom hoe jedat verschil vooraf weet.

1 oktober 2022 om 17:14.
Groetend zegt:

Dat klopt Fred, een app heeft meestal een aangepast uiterlijk en werkt niet altijd op dezelfde manier als een shortcut. Dat heeft een reden vwb bankieren op de smartphone: de app gebruikt de smartphone/het apparaat mede als je identificatie en veiligheid. Daardoor is inloggen via de app op de smartphone gemakkelijker en is bankieren via een app veiliger. Hetzelfde geldt voor de digid app en bijv. de Digitale overheid.
Het verschil met een shortcut weet je niet altijd vooraf, wel kan een bank een demo hebben. Of gewoon uitproberen (zo doe ik dat).
Dit soort apps werkt niet ingewikkeld als ze eenmaal zijn geïnstalleerd. Ik hoor over het gebruiken van de apps weinig problemen, ze zijn erop gebouwd dat je ermee om kunt gaan zonder veel instructie.

1 oktober 2022 om 19:28.
Zegert zegt:

Op de smartphone kan eventueel de lettergrootte aangepast worden. Misschien is dat een optie.

3 oktober 2022 om 11:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club