Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Widget startscherm smartphone
Geplaatst op 13 oktober 2022 om 10:29 door MARVA

Goede morgen clubleden,
Ik wil dezelfde widget "tijd/datum" van het vergrendelscherm plaatsen op 't startscherm, ga naar Widgets" en krijg ipv widgets, iets heel anders te zien.
Graag jullie hulp.
Alvast bedankt, Ilse

6 reacties
Groetend zegt:
Wat zie je op het vergrendelscherm?
Betr het startscherm: om widgets in beeld te krijgen, houd ik mijn vinger wat langer op een lege plek onderin het startscherm (naast de puntjes die daar staan). Dan komt een menu met o.a. 'Widgets' tevoorschijn en na het kiezen daarvan, zie ik de keuze 'Slimme widget'. (zie linkerhelft bijlage). In de slimme widgets zie ik er een die misschien bruikbaar is (zie rechterhelft bijlage).
Is dat het idee?

In je eigen bijlage zie ik niet de keuze 'Slimme widget'. Dat kan aan het toestel liggen of aan de manier waarop je widgets tevoorschijn haalt. Welk toestel is het? (bij mij een Samsung Galaxy S20)
13 oktober 2022 om 12:37.
MARVA zegt:

Hi Dirk,
Het betreft een Samsung Galaxy A53 en zie bijgaande afb. van 't vergendelscherm.

13 oktober 2022 om 14:29.
Groetend zegt:

Je hebt een nieuw en goed toestel, maar ziet kennelijk niet precies dezelfde keuzes als ik. De widget die ik liet zien, komt echter wel in de buurt van de weergave op het vergrendelscherm.
Voor het startscherm zie ik in de Instellingen geen mogelijkheid om een tijd-/datumweergave in te stellen, dit moet gebeuren m.b.v. een widget.
Als je het widgetscherm open hebt, tik dan bij het vergrootglas in 'klok' en er komen keuzes tevoorschijn - er moet wel een klok-app zijn).
Via deze link (support van Google) zie ik een suggestie voor een klok staan en in de Playstore, als je bij het vergrootglas intikt 'widget tijd en datum', komen er wat apps tevoorschijn (bekijk wel even de waardering en wat reviews, er staat ook altijd een beschrijving bij en wat plaatjes).
PS het formaat van widgetweergave op het scherm kun je altijd wijzigen.

Zoals ik het doe: op mijn startscherm staat een widget met mijn elektronische agenda en die laat altijd de datum zien. De tijd staat al bovenaan in het scherm.
Ik heb in het startscherm trouwens ook een widget staan met het weer op de plek waar ik ben.

13 oktober 2022 om 17:41.
Sjra-J zegt:

Je heb al in je vraag een afbleeding staan van menu widgets onderin met agenda enz. hier kunt je toch in scrollen naar klok en kunt je tevens zien hoeveel items er op jouw toestel staan en deze openen met het pijlje erachter.
Moet toch lukken lijk me zo.
gr. sjra

14 oktober 2022 om 09:32.
MARVA zegt:

Goede morgen,
Bedankt voor jullie reacties.
Natuurlijk is 't gelukt, maar ik verwachtte dezelfde afbeeldingen als m'n Samsung tablet.
Gr. Ilse

14 oktober 2022 om 10:10.
Groetend zegt:

OK, dank voor de terugkoppeling.

14 oktober 2022 om 10:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club