Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
[b]BlueTooth en A2DP-profiel.[b]
Geplaatst op 8 april 2014 om 16:31 door Dijon
Ik heb een (Aldi)Wolfgang AT-AS43D2 smartphone en wil hierop tijdens het fietsen middels bluetooth (dus snoerloos) de navigatie-informatie beluisteren. (Op die manier kun je ook muziek beluisteren.) Hiervoor dient de smartphone én de BT-headset te beschikken over het A2DP-profiel. BT-headsets met dit profiel zijn te koop in het duurdere segment. Echter, mijn Wolfgang beschikt niet over dit profiel. Dit zou op te lossen zijn met een bepaalde (Android)A2DP-app. Wie weet hier meer over en/of heeft hier ervaring mee? Vriendelijk groetend, Dijon.
5 reacties
Marixius zegt:
Ik zou in een telefoonshop eens vragen of je je toestel met een Jabra headsetje mag proberen. Zo'n setje hang je aan één oor zodat je met je andere oor nog voldoende omgevingsgeluid opvangt. Zo'n oortje heeft tevens een microfoontje zodat je hem ook nog als handsfree setje voor telefoongesprekken kunt gebruiken.
Weliswaar niet echt geschikt voor muziek, maar verkeersveiligheid gaat boven!
8 april 2014 om 22:11.
Dijon zegt:
Bedankt voor je reactie Marixius. Alvorens ik dat kan doen moet ik eerst de juiste A2DP-app kennen en deze installeren. Hopelijk kan me die nog worden aangereikt.
8 april 2014 om 23:38.
Truus zegt:
in de playstore staat deze app : proberen waard denk ik
10 april 2014 om 13:22.
Dijon zegt:
Bedankt Truus. Ik ga er mee aan de gang.
12 april 2014 om 16:30.
Dijon zegt:
Ik heb de bewuste app gedownload en heb een 5-tal gsm-winkels bezocht. Hiervan was er één die wel eens van een A2DP-profiel had gehoord maar had geen headsetjes met dit profiel. Men adviseerde mij om bij Halfords langs te gaan. En jawel, daar had men er van gehoord én hadden er zelfs van Jabra op voorraad. Met het afgeven van een onderpand mocht ik de Jabra Talk zelfs meenemen om buiten het winkelcentrum uit te proberen. En het werkt zowel bij navigeren én bij muziek. Voor € 35,= was mijn "probleem" opgelost. Bij het thuis uitgebreider testen bleek dat ik de eerder genoemde app helemaal niet nodig heb!! Bij Wolfgang weet men blijkbaar zelf niet wat voor mogelijkheden hun eigen smartphone(s) hebben! Maar ik ben gesteld. Ik zal Wolfgang trouwens ook informeren. Bedankt.
22 april 2014 om 17:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club