Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Tablethoes met toetsenbordje
Geplaatst op 4 mei 2014 om 10:10 door cnhvandijck
Onlangs kocht ik voor onze SAMSUNG GALAXY2 10.1 tablet een hoes met geïntegreerd bluetooh toetsenbordje.
Dit toetsenbordje , wel werkend maar niet van het merk Samsung, ziet er natuurlijk anders uit als een gewoon toetsenbord van een desktop pc.
Het geheel komt , gezien de summiere bijgeleverde informatie, uit China of Japan en de vertaling van de gebruiksaanwijzing is al even summier.
Zo heeft die van ons een aantal toetsen die naast een wit ook nog een blauw symbooltje hebben.
In ieder geval kan IK er slecht mee uit de voeten.
Mijn vraag is dan ook of er een website bestaat die ( in algemene zin ) een redelijk duidelijke uitleg over het gebruik van zo'n toetsenbordje geeft.
7 reacties
Marixius zegt:
Het zou wat makkelijker voor ons zijn als je laat weten welk merk/type de hoes met het betreffende toetsenbord is.
Het zou al helpen als je een afbeelding van het toetsenbord hier zou plaatsen.
4 mei 2014 om 10:22.
MaritaA zegt:
Zie of je op het toetsenbordje een naam van de fabrikant kan vinden, of in de gebruiksaanwijzing. Pas dan, kan je via via Google er MISSCHIEN wat over vinden.

Lukt dat niet ga naar de verkoper (winkel), en laat ze uitzoeken wie de importeur is. Daar vragen om een duidelijke handleiding.

Wat ook nog kan, is dat dit toetsenbordje, misschien niet geschikt is voor de Europese markt, d.w.z. geen qwerty toetsenbord.(toetsen/tekens die niet in Nederland worden gebruikt, of juist ontbreken om te kunnen typen)
Als dat bij aansluiten niet ingesteld kon worden, is dat een groot minpunt en kan bij gebruik tot ergernissen gaan leiden.

Soms (en dit klinkt niet bemoedigend) zijn, lijkt, dit soort zaken weggegooid geld. U kunt er nu al niet mee overweg. Misschien zinvol om de koop ongedaan te maken en voor ietsje meer geld, een prettig werkend toetsenbord te kopen, met een duidelijke handleiding.
4 mei 2014 om 10:24.
Truus zegt:
De blauwe symbooltjes op de toetsen zijn te gebruiken door de knop fn te gebruiken gelijk met de toets met een blauw symbooltjes. ( vergelijk de shiftknop + letter geeft een H oofdletter)
4 mei 2014 om 20:32.
cnhvandijck zegt:
Jullie zullen wel denken... wat blijft het stil aan de andere kant van de lijn. Niets is minder waar. Ben met de leverancier van de bluetooth hoes met bluetooth toetsenbordje in de slag.
Wel kan ik al zeggen dat het een naamloos "merk" is , maar de leverancier is volledig bereid - en heeft dit ook al deels gedaan - om mij te proberen uit de moeilijkheden te helpen.
Er is al GEDEELTELIJK succes geboekt , maar wij zijn er nog niet uit.
Morgen is er een inloopmiddag bij Seniorweb in ons dorp en daar ga ik óók heen met mijn bluetooth toetsenbordje en tablet.
Ik houd U op de hoogte.
m.vr.gr.
5 mei 2014 om 19:12.
cnhvandijck zegt:
Hier het verlossende bericht.
Mijn bluetooth keyboardje van onze Samsung Galaxy Tab.2 10.1 tablet werkt ( vooralsnog) ondanks dat het geen MERKartikel is , goed.
De fout die ik maakte was dat ik bij aanzetten van de tablet EN van het toetsenbordje , op de een of andere manier de zaak ONTkoppelde.
Nu het bluetooth gebeuren eenmaal ingesteld is komt het toetsenbordje meteen "in beeld" als ik zowel de tablet als het toetsenbordje "AAN " zet.
Het werken met de "blauwe"symbolen op diverse toetsen ( in combinatie met het indrukken en VASTHOUDEN van de blauwe FN toets ) gaat nu ook redelijk goed. Moet er nog wel aan "wennen".

Toch nog 2 vragen aan de Senioweb-experts:
1e vraag over het toetsenbordje : Op het toetsenbordje zit
GEEN "DELETE" toets. Is er dan mogelijk een andere toets te
gebruiken als "delete"toets ?
2e vraag betreft de tablet zelf: Kan ik op dit tablet een gratis TEKSTVERWERKING programma ( Word ??) installeren ?

Alvast dank voor de reacties.
9 mei 2014 om 16:37.
avatar
Ex-lid zegt:
De delete-toets wordt misschien aangegeven door een toets met een dwarskruis, net als op het onscreen-toetsenbord. Het is voor ons natuurlijk ook raden geblazen...

Voor de Samsung-tablets is o.a. Polaris Office verkrijgbaar in de Samsung Store, zelfs gratis, meen ik. Die kan tekstverwerken en meer.
10 mei 2014 om 06:30.
DirkB zegt:
I.p.v. 'delete' is altijd ook een backspacetoets beschikbaar, dat is een horizontaal pijltje naar links.
Polaris Office, hierboven genoemd, is een goed programma en gratis, je kunt er alle soorten documenten mee openen en bewerken. Hij opent ook bijv. PDF en presentaties.
10 mei 2014 om 11:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club