Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
bladmuziek op android-tablet
Geplaatst op 8 mei 2014 om 22:24 door Toselien
Via Dropbox kreeg ik van onze dirigent de bladmuziek van ons koor toegestuurd. Hoe kan ik dit (met welke app ?) op mijn android-tablet krijgen, zodat ik tijdens de koorrepetities mijn tablet kan gebruiken i.p.v. mijn koormap ?
6 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Om een zinnig antwoord te kunnen geven moeten we minstens weten in welk formaat die bladmuziek staat. Zet hier eens neer wat er achter het puntje staat in <titel bladmuziek.xyz>, dus op de plek van mijn xyz...
9 mei 2014 om 10:09.
Truus zegt:
Ingescande bladmuziek zal meestal een PDF bestand zijn. Daarvoor is een PDF reader nodig, voor android zijn er in de playstore gratis beschikbaar oa die van Adobe
Nadeel van lezen op tablet is dat je in de muziek geen aantekeningen kunt maken, ( denk bv aan ademtekens, dynamiek, uitspraak etc ) daarvoor zou je weer een tekenapp moeten gaan gebruiken.

Daarnaast is het mogelijk dat gebruik gemaakt is van een app om zelf muziek te schrijven/arrangeren/aanpassen bv Symphonie pro. Vraag even aan de dirigent wat hij gebruikt
9 mei 2014 om 12:01.
Toselien zegt:
Brundibar: achter elke naam staat pdf., b.v. avemaria.pdf.
Truus: Voor het lezen van E-books heb ik via de Playstore een gratis en een betaalde App gedownload. Zou één van deze misschien te gebruiken zijn ? Ook heb ik de gratis App "Repertoires", welke speciaal voor (blad- ?)muziek zou zijn.
Ik ben huiverig om het verkeerd te doen, waardoor ik het bestand van de dirigent zou kunnen beschadigen.
Het nadeel van geen aantekeningen kunnen maken, heb ik me gerealiseerd. Ook hier zoek ik een oplossing voor (héél goed luisteren, misschien ?).
9 mei 2014 om 12:20.
Truus zegt:
Nee, de extensies van e books zijn anders dan die van een PDF.
In de playstore is de Adobe reader gratis te downloaden. Of HIER kan het
9 mei 2014 om 18:33.
avatar
Ex-lid zegt:
Je hoeft niet bang te zijn dat je een pdf-bestand beschadigt: of het opent (als je bijv de Adobe Reader gebruikt), of het opent niet. En als het opent in Adobe Reader, dan kun je het alleen lezen (dus niet wijzigen of beschadigen).
10 mei 2014 om 06:20.
Toselien zegt:
Het is gelukt !
Hartelijk bedankt, dankzij jullie hulp heb ik weer een heleboel geleerd.
10 mei 2014 om 09:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club