Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Goedemorgen het gaat over een tablet van NHA gekregen van een vriendin.
Geplaatst op 24 mei 2014 om 09:59 door franneke
Als ik het tablet aanzet, krijg ik nu een knipperend streepje, daar moet ik een code invoeren maar ik heb geen idee welke. Ik moet de invoermethode selecteren van 'Nederland Android-toetsenbord'. Vervolgens moet ik een code of wachtwoord in toetsen, maar die heb ik niet. Wachtwoord van mijn e-mail werkt niet en ik heb zelf(althans niet bewust) geen code ingevoerd. Ook softreset uitgevoerd. Het blijft op de pagina met knipperend streepje. Wie kan mij helpen? Ik zou zo graag willen beginnen met .....
16 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Ik zou beginnen met het wachtwoord aan die vriendin te vragen...
24 mei 2014 om 11:14.
avatar
Ex-lid zegt:
Hallo Franneke,

Als je vriendin een wachtwoord heeft ingevoerd, dan moet je dit aan haar vragen. Zo niet, dan heeft elke fabrikant als wachtwoord 0000 (vier keer nul) ingevoerd. Hier kan je mee openen en zelf een ander wachtwoord maken (of niet natuurlijk).

Succes en laat even weten of het is gelukt.

Groet, Blackjes
24 mei 2014 om 11:35.
RuudM zegt:
Via even zoeken via Google blijkt dat van dit tablet zo een handleiding op te zoeken (en uit te printen ) is.
Zie plaatje.
Ruud
24 mei 2014 om 13:16.
RuudM zegt:
Nog een aanvulling:
via deze website is de info te vinden (zie plaatje)
Ruud
24 mei 2014 om 13:25.
franneke zegt:
Hallo heren, wat fijn om al jullie reacties te lezen. Er hoeft geen wachtwoord ingegeven te worden was haar antwoord. Ik kon zo aan de slag. Er zat een boekje bij wat ik helemaal heb uitgeplozen. Ook op het internet kan ik inderdaad de gebruiksaanwijzing vinden.Vriendin denkt dat ik alles gereset heb? Zoals Ruud aangeeft met de tekening zou ik graag dat slotje zien op de NHA tablet en daar staat dat streepje. Ik ga zo proberen 0000 in te geven,momentje...
25 mei 2014 om 03:15.
franneke zegt:
De code 0000 pakt hij ook niet. Weer dat streepje, ik zou zo graag dat slotje zien staan dan kon ik beginnen. Weinig geduld heb ik een vervelende eigenschap maar misschien komen we er samen wel uit.
Lieve groetjes Fran
25 mei 2014 om 03:25.
Truus zegt:
Kan het zijn dat er een draadloos toetsenbord met het tablet gebruikt is? Dat zou de toetsenbordkeuze en code kunnen verklaren. Staat rechtsbovenin het scherm een rechthoekje met puntjes, tik daar dan eens op ( toepassingslauncher)
Al geprobeerd om dat codevakje weg te schuiven ( weet niet of dat kan)
Wat kan er met de tablet als hij aan een pc wordt gekoppeld?
25 mei 2014 om 09:20.
franneke zegt:
Hallo Truus ik heb haar net de vraag gesteld van het draadloos toetsenbord. Ik weet dat ze er eentje heeft maar dacht dat ze die alleen bij haar mobiel gebruikt thuis. Verder hebt U gelijk . Er staat rechtsbovenin het scherm een rechthoekje met puntjes, tik daar dan eens op ( toepassingslauncher) . Er gebeurd niets als ik erop tik.
25 mei 2014 om 13:56.
franneke zegt:
Ik bedoel wel weer die invoermethode selecteren.
25 mei 2014 om 13:57.
franneke zegt:
Nee, ze gebruikte GEEN draadloos toetsenbord.
25 mei 2014 om 19:01.
franneke zegt:
Wat kan er met de tablet als hij aan een pc wordt gekoppeld?
Dat ga ik zo doen. U hoort van me. Dank U wel.
25 mei 2014 om 19:02.
franneke zegt:
De tablet heb ik aan de pc gekoppeld met het snoertje wat erbij zit en geen verandering. Staat rechtsbovenin het scherm een rechthoekje met puntjes met de tijd.
25 mei 2014 om 19:26.
franneke zegt:
Goedemorgen ik krijg de tablet nog steeds niet aan de praat.
Zou hij kapot zijn? Hij heeft het wel gedaan toen ik thuis kwam. Ik heb als eerste de achtergrondfoto veranderd om de tablet éigen te maken.Dat is het enige. Een fijne dag allemaal, lieve groetjes Fran
26 mei 2014 om 09:51.
Truus zegt:
En als de tablet aan de pc gekoppeld is kun je dan op de PC naar instellingen op de tablet komen? Wordt de tablet als extra schijf gelezen waar je bij bestanden kunt komen? staat er dan ergens : FACTORY DATA RESET
26 mei 2014 om 15:47.
franneke zegt:
Beste Fran,

Het ziet ernaar uit dat de vorige eigenaar er een wachtwoord of pincode op gezet heeft, dat is allebei mogelijk. Zonder deze code of wachtwoord kunt u helaas niet inloggen. Ook wij hebben hier geen mogelijkheid voor. Hopelijk kan de vorige eigenaar u verder helpen.Met vriendelijke groet,

Dit is het laatste nieuws. Als de tablet aan de pc gekoppeld is gebeurd er helemaal niets.
27 mei 2014 om 15:58.
Truus zegt:
Even voor mijn beeldvorming: is de tablet niet via verkenner op de pc zelf te zien?? Dus niet op het tablet zelf werken, maar op de pc.

Al een harde reset geprobeerd? - terug naar fabrieksinstellingen dus alle later ingevoerde dat ben je dan wel kwijt, maar het tablet werkt dan weer wel.

" Bij elke tablet is er één methode beschikbaar om een handmatige hard reset uit te voeren. Het is niet makkelijk te vertellen hoe dit moet omdat dit voor elke tablet anders is. De methode bestaat uit twee stappen:
Stap 1: Het is de bedoeling dat je in de ‘recovery mode’ of de ‘herstelmodus’ terecht komt. Dit is een apart menu dat bij het opstarten tevoorschijn getoverd kan worden. Je kunt handmatig in dit menu komen door de tablet eerst volledig uit te schakelen. Daarna dien je een knop-combinatie van twee of drie knoppen gedurende enkele seconden in te houden. Daarna zou je in de recovery mode terecht moeten komen. Enkele veel-voorkomende combinaties van knoppen om te proberen zijn:
Power + volume naar beneden (Yarvik tablets, sommige Samsung tablets)
Power + volume naar boven (de meeste Samsung tablets, Sony tablets, ASUS tablets)
Power + volume naar beneden + volume naar boven
In de comments onder dit artikel vind je meer tablet-specifieke oplossingen voor een hard reset van je tablet
Soms moet je, na het opstarten, snel een andere toets indrukken om zo daadwerkelijk in de herstel modus te arriveren. Meestal staat dit kort aangegeven op het scherm en is dat een van de twee volume-knoppen.
Stap 2: Selecteer binnen recovery modus de optie: hard reset óf factory data reset. Je kunt met behulp van de volumeknoppen navigeren door het menu (+ & -). Vaak is de aan/uit-knop de knop waarmee je de gekozen optie (hard reset of factory data reset) kunt selecteren. De tablet zal dit automatisch uit gaan voeren, wat even kan duren. Daarna start de tablet automatisch opnieuw op in het menu dat je ook zag toen je de tablet voor het eerst liet opstarten.(bron tabletguide.nl) "

30 mei 2014 om 08:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club