Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Wifi van Smartfoon blokkeert
Geplaatst op 25 augustus 2014 om 15:27 door Jako

Hallo Allemaal,

Ik heb de laatste tijd problemen met de wifiverbinding, maar zo dat de wifi op de smartfoon in zijn geheel geblokkerd is met. De "aan" knop reageert dan niet meer. Om deze dan weer aan de praat te krijgen moet ik telkens resetten, dan doet hij het weer een of twee dagen. De rest doet het allemaal. Waar moet ik dit probleem zoeken bij de provider of in de software? Ik heb deze ruim 1 jaar en nooit gen problemen hier mee gehad. Het is een kloon van Samsung S3 plus.

groet

Jako

8 reacties
Marixius zegt:

De provider heeft niets met WiFi van doen.

Heb je al gecontroleerd of er software updates zijn?

Je geeft aan dat het een kloon van een S3 plus is, wat bedoel je hiermee? Wat is het merk en type van dit toestel? Welke versie van Android draai je? Is de smartphone "geroot"?

heb je misschien een app geïnstalleerd die aan energiebesparing doet en dan WiFi uitschakelt op het moment dat je geen WiFi bereik hebt?

25 augustus 2014 om 19:17.
Jako zegt:

Omdat het een kloon is wordt deze natuurlijk niet geupdated, en moet je daar zelf voor zorgen, als daar voor te zorgen is. Verder heb ik geen apps gedownload. Met de s3 plus bedoel ik dat het een samsungkloon is. Verder draait deze onder  android 4.1.1 en het type is type GT-I93000. Smalbandversie MT6577.

jako

25 augustus 2014 om 19:55.
Marixius zegt:

Ik ben bang dat goedkoop (kloon) uiteindelijk duurkoop is.

 

maar misschien dat je wat hebt aan de tips over gebruik van aluminium folie:

samsung galaxy s3 clone wifi problems

25 augustus 2014 om 20:00.
Groetend zegt:

Wel een oude Android versie en bijzonder dat het toestel geen updates ontvangt. Zeker dat dit goed is ingesteld?

Uit ervaring thuis kan ik nog noemen: een haperende wifi verbinding bij de smartphone kan als oorzaak hebben dat het wifi signaal zwak is. In dat geval kan een repeater een oplossing zijn (of modem verplaatsen).

26 augustus 2014 om 08:51.
Marixius zegt:

@Dirk Boom

Een zwak WiFi signal heeft niet tot gevolg dat de Smartphone blokkeert. In dit specifieke geval denk ik aan iets hardwarematigs.

Helaas zijn er meerdere gevallen bekend van WiFi problemen met clonen van de bekende merken. Aanspraak op garantie is dan niet mogelijk. 

26 augustus 2014 om 08:57.
Runner zegt:

Een vergelijkbare situatie met m'n tablet gehad: regelmatig haperende- of geblokkeerde wifiverbinding. Na een reset van de router (5 min.  stroomonderbreking)  werkt de wifi nu al weer 6 dagen als vanouds. Misschien de moeite van het proberen waard? 

27 augustus 2014 om 00:54.
avatar
Ex-lid zegt:

Op de telefoon de wifi code eraf halen. Telefoon uitzetten, batterij eruit. Dan de Wifi (Router) resetten en evt daarna kijken op pc of tab of deze het weer doet. Daarna op telefoon de bat er weer in en aanzetten. En de wifi code opnieuw instellen. Bij mij werkte dit.

28 augustus 2014 om 10:57.
Jako zegt:

Beste allemaal,

"Goedkoop is duurkoop en is een oude android versie (2 jaar) " is een andere discussie. De meeste suggesties had ik zelf ook al uitgeprobeerd.Bij de laatste optie de langere reset is het wel zo dat hij langer met wifi verbonden blijft.(tussen de 2 en 4 dagen). Er is mee te werken. Valt hij weer terug dan zal ik hem eens terug zetten naar fabrieks-instelling, dat ik eigenlijk wilde omzeilen.

In ieder geval bedankt voor het meedenken

groet

Jako

3 september 2014 om 15:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club