Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Verzenden mislukt
Geplaatst op 9 oktober 2014 om 10:36 door johmo

Bij het opstarten van de samsung galaxy tab 3 krijg ik in het scherm van de apps kort het bericht: Verzenden mislukt. Ik heb op een camping een mailtje willen versturen via mijn pop3 account. Dit lukte niet en de volgende mailtjes heb ik verstuurd via kpnmail en dat ging uitstekend. Ik heb in het mailprogramma de mappen verzonden items, concepten en verwijderde mails leeg gemaakt, maar de melding blijft bij het opstarten steeds verschijnen. Hoe kom ik daar van af?

Groet van Jomo

9 reacties
Jan.Koll zegt:

Kent je e-mailprogramma op de Tab 3 een map Verzenden?  Die zie ik niet in je lijstje staan en als die er is kijk daar eens in....

Overigens is het correct dat je dat mailtje op de camping niet kon versturen tenzij de camping toevallig ook de internet-aansluiting van KPN heeft.  In alle ander gevallen zal het zo niet lukken en moet je via een omweg werken, nl. via b.v. een google-account omdat google provider onafhankelijk is. Kijk eens naar dit SeniorWeb-artikel.

Jan

9 oktober 2014 om 16:05.
Groetend zegt:

Beste Jan, dat klopt niet. Ik heb op smartphone en tablet accounts van gmail, outlook.com, en xs4all, en dit werkt ALTIJD, dus in binnen- en buitenland en zowel via 4G als wifi. Hoe is het dan ingesteld .... geen idee het apparaat zoekt de instellingen zelf op. NB zowel pop als imap werken bij niet-gmail/outlook.com

10 oktober 2014 om 00:53.
Jan.Koll zegt:

Dirk, ik heb inderdaad een foutje gemaakt.  Ik schreef "Map Verzenden" maar bedoelde de map "Postvak UIT" en die zie ik echt staan op mijn Samsung Galaxy SII als ik mijn g-mail account daar open;  om bij Postvak UIT te komen moet je wel aangeven alle mappen te willen zien.  En die mail kan nog in die map Postvak UIT staan.  Ik herinner mij dat zo goed omdat het, jaren geleden alweer, de reden was om van MS Outlook 2003 (op een Windows PC) over te stappen op Thunderbird als e-mail client programma omdat Outlook meer dan eens een e-mail in de map Postvak UIT opsloeg maar daaruit niet liet verzenden en dan bleef je gedoe houden.  Dus Outlook eruit en Thunderbird erin, want daar had ik dat gedoe niet.  En IMAP is echt een vebetering voor iemand als ik die op verschillende plaatsen werkt.

En, verzenden via de verzendinstelling smtp.kpnmail zal via geen enkele andere provider dan KPN lukken....

Jan

10 oktober 2014 om 12:49.
johmo zegt:

Bedankt voor de reacties en tips voor het ontvangen van mails in binnen- en buitenland. Zelf heb ik het probleem opgelost door voortaan niet meer het mailprogramma van de tablet te gebruiken, maar direct via internet in te loggen bij kpn-mail. Je kunt dan zonder meer mails ontvangen en beantwoorden/versturen. Het nadeel is dat het wel wat omslachtiger is (invoeren gebruikersnaam en wachtwoord).

De map "postvak uit" heb ik leeg gemaakt, helaas zonder het gewenste resultaat. Bij mij bestaat deze map uit één geheel. Ik zou niet weten hoe je meerdere mappen in deze map zou moeten openen.

Groeten van John

11 oktober 2014 om 14:00.
Niekie zegt:

Zoek eens een map "Postvak Uit" daar zal nog een mailtje staan, zoals Jan ook in zijn 2e berichtje tikt.

Niek

12 oktober 2014 om 00:54.
johmo zegt:

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie hulp: het is gelukt om de vervelende melding in de mailapp weg te krijgen!

groeten van John

13 oktober 2014 om 21:45.
Niekie zegt:

Maar dan zijn wij wel benieuwd hoe.

En de oplossing is ook wel leuk voor leden die dat zoeken in de clubs van Seniorweb.

Niek

13 oktober 2014 om 22:12.
johmo zegt:

Sorry dat ik wat onduidelijk ben geweest met mijn antwoord. Het klopt inderdaad dat het leeg maken van de mappen in Postvak uit het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Ik had aanvankelijk een map overzien, maar nu is het gelukt en krijg ik geen meldingen meer.

Groet van John

13 oktober 2014 om 22:40.
Niekie zegt:

Oke bedankt voor het terug melden!

Niek

13 oktober 2014 om 23:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club