Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
avatar
Office op Android tablet
Geplaatst op 31 oktober 2014 om 19:53 door Ex-lid

Op mijn pas aangeschafte Android tablet wil ik de bestanden van Office (Word, Excell, enz) kunnen bekijken en bewerken. Ik vond op internet o.a. deze apps genoemd:  WPS-office, Quick Office, Cloud On, Microsoft Office Mobiel. Welke is de beste om te gebruiken of is er nog een betere dan één van deze drie? En waarom?

9 reacties
Groetend zegt:

Op mijn Samsung tablet stond meteen al het prima en gratis programma Polaris Office. Daarmee is alles te doen.

1 november 2014 om 00:25.
MaritaA zegt:

Quick office wordt niet meer ondersteund door Google sinds juni 2014, het is dan ook niet meer te downloaden.(je moest daarvoor wel een google account hebben/maken.)

In Microsoft office mobiel kan je bestanden openen, maar wil je ze ook kunnen bewerken is  een abonnement van office 365 op je pc vereist.

Dit even ter informatie.

1 november 2014 om 08:21.
avatar
Ex-lid zegt:

Dirk en Marita, beiden dank voor de reactie.

Ik heb even rondgestruind op de website van SW. Daar noemen ze eveneens de twee apps die jullie vermelden. Er staat alleen nog niet vermeld dat Quick Office niet meer wordt ondersteund. Hoewel het bewerken van Word-,Excell documenten op de tablet niet beslist noodzakelijk voor me is (bekijken juist wel), zal het wel handig kunnen zijn. Je weet maar nooit.

Ik ga dus eerst Polaris proberen en kijken of dat voldoende voor me is. Geld betalen aan Microsoft heb ik al zo veel gedaan...;-)

1 november 2014 om 09:22.
tipa1 zegt:

Ik gebruik op de IPad QuikEdit.

Misschien is die app er ook wel voor Android?

Werkt op de IPad perfect.

1 november 2014 om 11:39.
Jan.Koll zegt:

 

Cinecor zegt:

– – – – – [begin citaat] – – – – –
k heb even rondgestruind op de website van SW. Daar noemen ze eveneens de twee apps die jullie vermelden. Er staat alleen nog niet vermeld dat Quick Office niet meer wordt ondersteund.
– – – – – [einde citaat] – – – – –

Dat kan kloppen. Naast de redactie, die zo veel mogelijk alles in de gaten houdt, zijn er bovendien leden/vrijwilligers “Redactie-assistenten”, die periodiek proberen dit soort veranderingen op te sporen en te melden. Ik ben één van hen (voor Veiligheid) en kan je zeggen dat het nogal arbeidsintensief is om alle veranderingen te zien, bij te houden en te melden. Wij doen allemaal ons best, maar er zal regelmatig toch iets doorslippen  of met vertraging worden gemeld....

Jan

 

2 november 2014 om 13:54.
MaritaA zegt:

Hier kan je onderin het Themaartikel lezen dat ik op 5 juli 2014 vermeldde dat Google was gestopt met Quick Office voor iOS EN Android.

Het is in dat artikel verbeterd, maar dan lijkt me dat als ik schrijf ook voor Android, dat je dat dan voor dat platform ook aanpast in het Themaartikel, waar Cinnecor, denk ik, naar verwijst.

Dat vind ik slordig van Seniorweb, auteur van dit artikel.

Jammer, jammer, maar voel je niet aangesproken Jan, als veiligheid jouw "pakkie aan" is dan zal de redactie  iets over het bovenstaande te verwijten vallen en niet jij.

PS in dat zelfde artikel (zie link bovenin) vermeld ik ook al eerder dat het door hun  (redactie) vermeldde Pages (onderdeel van iWork) voortaan standaard op iPads staat((gratis)mits gekocht na 1 oktober 2013).
Het bewuste artikel is aangepast op 3 oktober 2014, neem dan in de tekst deze vermelding mee, lijkt mij.

Dat er wel eens wat doorslipt, is logisch en menselijk, maar als het duidelijk vermeld wordt en niet gebruikt wordt is slordig naar mijn mening en jammer, daar help je leden niet mee.

 

 

2 november 2014 om 14:37.
avatar
Ex-lid zegt:

Natuurlijk worden er wel eens fouten gemaakt of komen er onnauwkeurigheden voor. Alleen het feit dat er vrijwilligers aan werken mag geen excuus zijn. Ik ben zelf ook actief als vrijwilliger (in een aantal besturen en werkgroepen op een ander gebied dan SW), maar mijn inzet is niets minder dan alsof het een betaalde functie zou zijn. "Vrijwillig" betekent namelijk niet "vrijblijvend"

2 november 2014 om 15:31.
avatar
Ex-lid zegt:

Inmiddels heb ik voor de toegang van mijn Office bestanden op de Android tablet voor de app WPS Office gekozen en dat werkt uitstekend.

2 november 2014 om 15:41.
J F K zegt:

Betr. Samsung TAB4 en S4, beide met Android 4.4.2

Aangezien Quick Office niet meer door Google ondersteund wordt gebruik ik nu naar volle tevredenheid Polaris Office

6 november 2014 om 00:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club