Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Kan niet reageren op faceboek berichten.
Geplaatst op 12 november 2014 om 14:40 door ledenpas

Sinds enkele weken kan ik niet meer reageren op faceboekberichten. Bovendien verdwijnt faceboek zeer snel van het scherm.

Mijn tablet is een Samsung Galaxy Tab3

groet,

Gust Naaijkens

 

 

16 reacties
Truus zegt:

Gebruikt u de facebook - app, dan wil verwijderen en opnieuw installeren nog wel eens helpen.

inloggen via de webbrowser: uitloggen, webgeschiedenis wissen en opnieuw aanmelden.

uiteraard moet men ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen, en moet de andere Facebookgebruiker dat toestaan! ( dat kan ieder voor zich instellen bij de privacy) 

12 november 2014 om 15:22.
Jan.Koll zegt:

Heb je je "echte naam" wel gebruikt? Facebook wil je privacy zo veel mogelijk te grabbel leggen en dat door haar voorwaarden afdwingen (klik hier).  "Nicknames", zoals overal elders op internet gebruikelijk willen ze niet (logisch want dan kunnen ze je niet bestoken met advertenties en andere, door idioten van bedrijven en andere organisaties bedachte troep).

Je moet desgevraagd een kopie van een identitetsbewijs opsturen om ze ervan te overtuigen dat jij, jij bent.  Dat dit overigens volgens de Nederlandse wet niet is toegestaan, is iets waaraan dat arrogante Amerikaanse spul en hun onderhorigen in Nederland geen boodschap hebben...

Het moge duidlijk zijn:  ik heb geen facebook account,

Wat opvallend is: tijdens een lezing over computerveiligheid bij een SeniorWeb bijeenkomst stelde de inleider (medewerker van Antivirus en malware bedrijf ESET) dat hij om deze reden geen faceboek en twitter accounts heeft.  Hij vond dat op te gespannen voet staan met zijn privacy;  daarmee ben ik het dus van harte eens.

Jan

12 november 2014 om 19:12.
Truus zegt:

Blijkt inderdaad dat Jan geen facebook heeft: Echte naam is niet nodig, nickname kan ook, kopie van je Id bewijs is ook niet nodig. Privacy instellingen goed instellen en met facebook is het prettig werken! 

12 november 2014 om 20:06.
Jan.Koll zegt:

Truus, wat is dan de strekking van dit artikel in de Metro van 9 juli 2012.  Weliswaar oud maar toch.....

Jan

13 november 2014 om 13:20.
Truus zegt:

Bijblijven met de social media is mijn advies: sinds 2012 is er heeeeel veeeeel veranderd binnen facebook, zeker wat betreft de mogelijkheden tot instellen ter bescherming van je privacy gegevens.  

13 november 2014 om 14:09.
DirkB zegt:

Volgens mij is de oorspronkelijk vraag uit beeld geraakt. Groet van een onbezorgde facebook, twitter, en linkedin gebruiker die e.e.a. zorgvuldig heeft ingesteld. Whatsapp en messenger zijn trouwens ook mijn favorieten. Angst voor privacy komt vaak voor maar de voorbeelden van misbruik ontbreken of het zijn 'anderen'.

14 november 2014 om 00:53.
DirkB zegt:

Betr de oorspr. vraag: ik neem aan dat een app wordt gebruikt op de tablet. Afgezien van de oplossing 'verwijderen van de app en opnieuw installeren' kan evt ook een andere app gebruikt worden. In geval van Facebook zou ik de officie app gebruiken. Is dat het geval?

15 november 2014 om 07:48.
Marco zegt:

Gust ik heb hetzelfde probleem . Volgens een vriend van mij , een echte nerd , zou de oplossing zijn om in playstore de app facebook desktop te downloaden . Het zou dan net zou moeten werken als op een gewone pc of laptop .

17 november 2014 om 18:18.
Marco zegt:

Gust , ik heb inmiddels de raad van mijn vriend opgevolgd . In Playstore vind je de apps Full Fbook Desktop en Full Book for Facebook . Beiden kan je eventueel installeren op je tablet , en Facebook werkt dan net zo als op je PC .

Succes .

17 november 2014 om 23:07.
asteri zegt:

Hoi Marco,
Ik heb een Samsung tablet en heb problemen met facebook. Ik vind d elay out via de app van facebook niet prettig en zou liever de app fullbook for facebook vinden. Echter ik kan hem niet vinden in de playsrore, is er misschien iets veranderd??
Graag je hulp
asteri

26 juli 2015 om 16:46.
asteri zegt:

Ik heb de app gevonden maar ik zie nergens de chatfunktie bij deze apps, of kan dat niet???
graag je antwoord
asteri

26 juli 2015 om 16:57.
DirkB zegt:

Zoek even naar de aparte app voor (Facebook) Messenger.

26 juli 2015 om 20:22.
asteri zegt:

Hoi Dirk,
Ik heb die app gevonden en geinstalleerd, tesamen met de officiele facebook app. Maar ik kan er geen touw aan vast knopen hoe het werkt.
In de facebook app zie ik een lijst met contacten staan, ik probeer diegenen waarmee ik niet chat of nauwelijks mee chat weg te krijgen en diegene waar ik veel me praat bovenaan. Zodra ik dan op de knop rechts boven klaar klik, zie ik mijn favoriete vriend nergens meer staan. Kan het zijn omdat diegene geen facebook messenger gebruikt , maar alleen facebook??
Hoe krijg ik mijn favoriete chat maatjes duidelijk bovenaan de lijst??

26 juli 2015 om 20:33.
DirkB zegt:

Iedereen die vriend is in Facebook, komt ook voor in Messenger.
Ik denk niet dat er handmatig een sortering is aan te brengen in de Messengervrienden. Wel zie ik in mijn Windows apps dat de Messengervrienden staan gesorteerd op 'top friends' oftewel degenen met wie ik het meeste Messengercontact heb, staan bovenaan. Dus zo ontstaat er vanzelf een handige sortering.
Ik garandeer niet dat de Samsung app precies zo werkt maar ik vermoed van wel.

26 juli 2015 om 21:08.
asteri zegt:

Hoi Dirk,

heb je de lijst top friends zelf samengesteld of is dat automatisch gebeurd??? En wat betreft de contacten in facebook, diegene die ik het meeste contact heb, staat niet in de lijst, merkwaardig. Ik zou wel een goede hulp kunnen gebruiken iemand die het duidelijk voor kan doen.
fijne avond
asteri

26 juli 2015 om 21:12.
DirkB zegt:

Nee hoor ik doe naar niets aan, het gaat automatisch. Ik zag zojuist ook wat anders: nu staan degenen bovenaan die in Messenger actief zijn. Dus de sortering wisselt. Ik heb daar nooit zo op gelet eigenlijk.
De andere vraag die je stelt kan ik niet vanaf afstand beantwoorden. Is er iemand in de buurt doe eens mee kan kijken, of is er een Seniorweb-leercentrum waar je naartoe kunt gaan?
Hangt ervanaf waar je woont.

26 juli 2015 om 22:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club