Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Fotobewerking op smartphone
Geplaatst op 24 december 2014 om 15:34 door Shalom2501

Eind januari stap ik over naar een mobiel telefoon abonnement inclusief internet en toegang tot wifi. Voor mijn LG smartphone (Android) zoek ik een simpele app om gemaakte foto's te verkleinen om ze te kunnen e-mailen of op Facebook te plaatsen.

Momenteel maak ik gebruik van een eigen draadloze router om al een beetje te oefenen met apps installeren en zo.

Mijn dochter gebruikt Pixlr, maar ik zag ergens iets voorbij gaan als Resize .....

Suggesties zijn welkom.

 

13 reacties
Niekie zegt:

Als ik mijn app E-mail gebruik op m'n Samsung telefoon, krijg ik voor de verzending de kans om het formaat op 3 manieren te verkleinen.

Van originele naar steeds minder groot.  Ik verklein ze overigens nooit, omdat het en voor email en voor Facebook niet nodig is, met foto's die door die Galaxy Core van mij gemaakt worden.

Dat is misschien ook een oplossing.

Niek

24 december 2014 om 16:17.
Truus zegt:

Voor het plaatsen op facebook kunt u het beste de facebook app gebruiken. Aanpassen van de foto's is niet nodig.

24 december 2014 om 17:22.
Shalom2501 zegt:

Met de Facebook app worden volgens mij de foto's wel verkleind.

Voor e-mailen met de smartphone gebruik ik echter de gmail app en ik krijg de indruk, dat daarmee de foto's in originele grootte worden verstuurd.

Op de PC en de Notebook gebruik ik Adobe Photoshop Elements en dat werkt goed. Zo iets voor de smartphone en dan natuurlijk het liefste gratis, lijkt me ook wel.

25 december 2014 om 16:15.
DirkB zegt:

Ik zie in de vraag twee onderwerpen: 1. De wens om de bestandsgrootte van een foto te verkleinen tbv versturen. Ik denk echter dat verkleinen niet nodig is. 2. Een fotobewerkingsapp. Betr. bewerken bestaan meerdere apps waarmee elementaire bewerkingen mogelijk zijn: licht/donker aanpassen, snijden in de foto, effecten toevoegen. Een app als Photoshop Elements is wat teveel gevraagd voor een smartphone. Als dit de bedoeling is, dan is het beter om de foto's (standaard) te uploaden naar de cloud en vandaar via de PC te bewerken. Uploaden is ook aan te raden tbv de backup.

26 december 2014 om 10:11.
Shalom2501 zegt:

Niet iedereen heeft een gmailadres of iets vergelijkbaars. Een normaal e-mailadres heeft soms maar 25 mb ruimte. Met onverkleinde foto's is die ruimte zo vol, zeker las de ontvanger maar af en toe zijn mail ophaalt. Bovendien zijn veel monitoren ongeveer 1200 x 800 pixels.

Daarom wil ik graag mijn foto's voor verzending verkleinen tot ongeveer 1024 x 700. Graag een paar namen noemen van apps, die ik daarvoor zou kunnen gebruiken.

Ik ben huiverig voor cloud toepassingen vanwege de privacy, die daar toch minder gewaarborgd is.

Overigens koppel ik regelmatig de smartphone met het bijbehorende programma aan de pc om daar de foto's op te slaan. En voor het bijwerken van de software van de smartphone.

26 december 2014 om 15:15.
Truus zegt:

Kijk eens of de app Snapseed of Aviary wellicht is wat u zoekt

27 december 2014 om 11:22.
J F K zegt:

een simpele gratis (zonder reclame) resizer app is Photo Resizer, ik gebruik deze op mijn Samsung S4 en Tab4, probeer deze app eens, niet tevreden, dan verwijderen

10 januari 2015 om 07:58.
DirkB zegt:

De privacy van de cloud is m.i. goed geregeld, mits een goed password wordt gekozen. Ik besef dat de meningen hierover kunnen verschillen, deels is dat angst.

11 januari 2015 om 02:17.
John171B zegt:

Google eens: app fotobewerking smartphone, wellicht zit er iets tussen wat u aanspreekt.

11 januari 2015 om 10:50.
Shalom2501 zegt:

Ik heb Photo Resizer in de LG geïnstalleerd en er even mee gespeeld. Wel gebruikersvriendelijk, alleen het delen gaat niet goed. Maar ik moet de wifi-verbinding en de e-mail nog (laten) instellen in de LG. Gelukkig heeft mijn nieuwe mobiele provider een kantoor in mijn woonplaats. Als het weer meewerkt, fiets ik daar van de week wel even heen.

11 januari 2015 om 17:54.
DirkB zegt:

wifi instellen moet thuis gebeuren ivm de wifi code. Ga via de instellingen naar wifi, zet het aan, en hij gaat wifi in de nabijheid zoeken. Dan code invullen en hij doet het. E-mail instellen kan ook via aanwijzingen die op de website van Seniorweb te vinden zijn.

12 januari 2015 om 09:23.
Shalom2501 zegt:

Het inloggen op Wifi kent twee manieren. Inloggen op de eigen wifi router vraagt om een wapcode, die bij de router wordt geleverd.

Voor het inloggen op de wifi-spots verleent Ziggo een identiteit en een wachtwoord. Ik ben er inmiddels in geslaagd mijn telefoon te verbinden met hun wifi-spots. De koppeling met de eigen router had ik al onder controle.

Ziggo heeft een zeer uitgebreide serie handleidingen, maar e-mail instellen is nog niet. Is het vrijdag nog niet gelukt, dan fiets ik even naar hun plaatselijke kantoor naar de balie van de klantenservice.

13 januari 2015 om 13:16.
Truus zegt:

Het wordt niet overzichtelijker als het onderwerp fotobewerking op de smartphone overgaat in wifi. Graag volgende keer een nieuw onderwerp aanmaken 

13 januari 2015 om 15:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club