Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Help, verificatie fout
Geplaatst op 25 februari 2015 om 20:18 door ququlequ

Als ik met mij Samsung Tablet op internet ga, krijg ik de volgende melding:  Verificatie fout . Heb opnieuw WiFi gestart, de melding gaat niet weg. En uiteraard kan ik mijn tablet niet gebruiken. Wie kan mij helpen? 

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

6 reacties
Groetend zegt:

Waarschijnlijk is het nodig om de modem-verificatiesleutel in de tablet te vernieuwen. De meest schone manier is om het wifimodem op de tablet te verwijderen. Daarna de tablet opnieuw naar wifi laten zoeken en de verificatiesleutel weer inbrengen. De sleutel staat normaliter achterop het modem.

Ik vond deze oplossing door via google te zoeken naar oplossingen voor dit probleem.

25 februari 2015 om 21:30.
Niekie zegt:

En let op. De netwerksleutel (wachtwoord voor het draadloze netwerk) is hoofdletter gevoelig.

Niek

25 februari 2015 om 22:05.
ququlequ zegt:

Beiden bedank voor jullie reactie, heb gedaan zoals jullie aanradden, maar het helpt niet. Wie heeft nog een ander idee? 

27 februari 2015 om 19:33.
ququlequ zegt:

Op mijn tablet is het gelukt, heb weer verbinding. Heb de verificatiefout ook op mijn telefoon Samsung S3. Daar lukt het niet om de verificatiefout te herstellen. HELP

27 februari 2015 om 19:37.
Groetend zegt:

Ik denk toch aan een typefoutje (hoofdletter?) of een verkeerde wifi-keuze, er kan verder eigenlijk weinig fout gaan. Het is waarschijnlijk mogelijk om bij het intikken gegevens zichtbaar te maken, misschien helpt dat. Een andere optie is nog dat het modem instellingen heeft waardoor niet elk apparaat wordt toegelaten voordat er via het modem goedkeuring is gegeven, echter de kans is klein dat dit het probleem is, tenzij er in de modeminstellingen iets is veranderd. 

27 februari 2015 om 21:59.
Niekie zegt:

Mijn vraag is eigenlijk: Wie heeft bij u het draadloze netwerk geconfigureerd. Want de instellingen in de router (niet het modem) kunnen inderdaad zo ingesteld zijn, dat er wordt gekeken naar het macadres van elke netwerkkaart die toegang wil tot de router om via het modem, het internet op te gaan.

Dat is buiten de netwerksleutel nog een extra beveiliging die ingesteld kan worden, waardoor nieuwe apparaten niet worden toegelaten. 

Als de router voorzien is van een sticker met netwerknaam en netwerksleutel, zal deze daarmee afgeleverd zijn en zou u de router een harde reset kunnen geven. Voor ik dat adviseer, zou ik graag even het merk en exacte type van de router willen weten. (sticker onderzijde/zijkant router).

Niek

27 februari 2015 om 22:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club