Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Agenda synchronisatie Samsung S IV telefoons met Tablet
Geplaatst op 28 februari 2015 om 15:19 door CaFran

Wij hebben beiden een Samsung S IV (de ene is een GT 19505 en de andere een GT 19515) en een Tablet GT-P 7500. Wij willen de agenda S planner gebruiken, maar krijgen deze drie niet gesynchroniseerd. Daarmee bedoel ik, dat als er een agenda item op een van de telefoons wordt ingevoerd, dit dan automatisch op de andere telefoon en het tablet komt. En dit dan ook andersom en van Tablet naar de telefoons. 

Op alle drie de apparaten staat wel uiteraard dezelfde agenda.

Wat ook zo raar is, is dat bv verjaardagen er twee of zelfs drie keer op staan. Nu heb ik wel bij het maken van de email-adressen alle gegevens ingevuld, zoals de NAW en ook de verjaardag, Dat zal er wel mee te maken hebben.

Kan iemand mij duidelijk maken hoe en waar ik wat moet instellen op de verschillende toestellen?

Alvast mijn dank voor de reacties. 

8 reacties
Niekie zegt:

Hier de nederlandse handleiding link. Op blz 45 wordt gemeld dat het synchroniseren met Samsung Kies moet gebeuren.

En hier een video in het Nederlands.

 

Niek

28 februari 2015 om 15:23.
CaFran zegt:

Dag Niekie,

dank voor je snelle reactie. Ik heb geprobeerd meteen te reageren, maar het blauwe "verstuurblokje "hier rechts gaf een foutmelding. Hoop dat het nu lukt.

Ik heb de handleiding gevolgd. Op mijn toestel ( dat ik overigens gisteren pas heb gekocht) staat mijn account er met een rood rondje, opgebouwd door twee pijltjes ervoor. De noot geeft aan: "Momenteel problemen met synchroniseren. Binnenkort wer in bedrijf." Als ik de andere Google account toevoeg, staat er ook zo'n rood rondje. Echter, op het Tablet en het andere toestel, staat er alleen voor mijn account zo'n rood rondje. Het andere is groen.

Vragen: - is er iets met mijn toestel of met een of andere instelling hierop ?

            - Als het van Samsung is, hoe kan ik dat dan eventueel oplossen ?

Hoop dat je me kunt helpen.

Ps. Het video filmpje gaat over Outlook en ik werk met Gmail.

28 februari 2015 om 17:45.
Niekie zegt:

Is het toestel verbonden met het wifi netwerk thuis, danwel is internet op het toestel beschikbaar als je niet thuis bent?

Zoveel ervaring heb ik ook niet echt met problemen met Android en synchronisatie, maar als ik een probleem heb, zoek ik vaak op internet naar een oplossing.

Ik tikte bij Google deze tekst in "gmail account synchroniseren android"

En zag de volgende links: account opnieuw instellen

En deze: troubleshooter nederlands

Niek

28 februari 2015 om 22:30.
DirkB zegt:

Het synchroniseren zou ik niet via Kies doen, dat is inmiddels gedateerd en vraagt om speciale actie. Het is beter om te werken via de cloud van Google of Windows. Daarmee zijn agenda's en contacten op elk apparaat te synchroniseren d.w.z. een wijziging op het ene apparaat komt automatisch enkele minuten later op het andere. Het werkt via 3G/4G en wifi. Android en Windows werkt goed mey elkaar in deze. Ik herken wel het verschijnsel dat een verjaardag er soms 2 of 3 keer opstaat en berust daarin.

1 maart 2015 om 01:23.
CaFran zegt:

Dank je Niekie en Dirk voor jullie reacties. Kies is inderdaad geen fijn programma. Vaak ziet/vindt hij hij het aangesloten apparaat niet. Deze S IV kan hij helemaal niet vinden en dat is toch wel vervelend met bv het omzetten van foto's of muziek. Ik weet niet of er een andere optie is om dit te doen.

Wat betreft het synchroniseren van de agenda: daarvoor moeten toch eerst de accounts kunnen functioneren en zoals ik als schreef is ook daar iets fout mee.

Toch maar weer overgaan naar ouderwetse, nostalgische vaste draaitoestellen  :)

1 maart 2015 om 11:58.
marijac zegt:

met samsung account op de apparaten is samsung link misschien de oplossing

6 maart 2015 om 13:47.
DirkB zegt:

Het uitwisselen van foto's enzo kan via Googledrive bijv = de cloud. De synchronisatie van agenda en contacten gaat ook via de cloud (niet per se Googledrive).

7 maart 2015 om 00:00.
CaFran zegt:

Mijn excuses voor de late reacdtie, maar ook was geveld door de griep. Mijn dank uiteraard voor de reacties.

Het antwoord van Dirk lijkt mij het uitproberen waard, echter, waar en hoe moet ik dan de verschillende apparaten instellen? En om op marijac2 te reageren: wat is dat en hoe werkt dat?

Alvast weer mijn dank.

 

 

9 maart 2015 om 16:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club