Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Apps rechtstreeks vis pc op sd-kaart downloaden.
Geplaatst op 17 april 2015 om 17:06 door Dijon

Op mijn Wolfgang smartphone is het blijkbaar onmogelijk om app's te downloaden op een sd-kaart. Als het interne geheugen vol is, en dat is heel snel, heb je dus niets aan je sd-kaartje. Mijn vraag is of het mogelijk is om via de pc app's op je sd-kaart te zetten en deze sd-kaart vervolgens weer in je telefoon te plaatsen? Op zich denk ik zelf dat dit wel kan, maar zijn de app's dan ook te gebruiken? Het zou voor veel, zo niet alle, Wolfgang-gebruikers een uitkomst zijn. Ben zeer benieuwd naar de reacties. Bedankt op voorhand.

8 reacties
r0n zegt:

Met app2sd is het mogelijk om een aantal te verplaatsen.

Dit kan niet met alle app's!

17 april 2015 om 22:59.
DirkB zegt:

Deeloplossingen zijn er wellicht wel maar het komt niet helemaal goed omdat het een (te) goedkope smartphone is waarop dus is bezuinigd op functionaliteit w.o. de hoeveelheid geheugen. Wie een smartphone wat uitgebreider gaat gebruiken kan beter zijn verlies nemen en een beter apparaat kopen. Bijvoorbeeld niet het nieuwste model, dan valt de schade mee.

18 april 2015 om 01:35.
Truus zegt:

gewoon proberen of de apps via de pc op de sd kaart kunnen worden gezet  - zal geen probleem zijn denk ik want de pc ziet de sd als extra opslag. Of ze daarna aan te roepen zijn op de telefoon is een kwestie van uitproberen. Nooit geschoten altijd mis. Nb sommige apps - vaak diegene die standaard meegeleverd zijn - zijn niet op een sd kaart werkend te krijgen.

staat er niets over de sd kaart in de uitgebreide handleiding? Welk type ?

18 april 2015 om 10:57.
r0n zegt:

@Truus: Dat is juist wat app2sd doet ........

18 april 2015 om 11:08.
Truus zegt:

@r0n: verkeerd begrepen van mij denk ik? ik begreep dat app2sd de app binnen de telefoon zèlf verplaatste ... En niet vanf een pc naar de sd

18 april 2015 om 13:42.
r0n zegt:

app2sd verplaatst de app van het geheugen naar de SD kaart, waardoor er geheugen van de telefoon vrijkomt.

@Truus: wij begrijpen elkaar niet .......

18 april 2015 om 13:54.
Truus zegt:

Jawel hoor: de vraag is van PC naar sd kaart, dus niet intern op de telefoon verplaatsen. De app2sd verplaatst BINNEN de telefoon van het ene telefoongeheugen naar het andere. 

18 april 2015 om 16:13.
r0n zegt:

Maar vanaf de PC kan je wel data op de SD kaart zetten, maar geen programma's installeren.

18 april 2015 om 18:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club