Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
vraag over tablet
Geplaatst op 28 april 2015 om 07:01 door plieger

Wie kan mij vertellen hoe de betaling bij

een tablet verloopt??

Kan ik ook dingen doen als ik geen abonnement heb??

 

13 reacties
Truus zegt:

Ja, je kan ook dingen zonder abonnement op een tablet doen, - internet kan via het wifinetwerk van thuis, of via een openbaar netwerk gratis, maar bij het installeren moet wel een account aangemaakt worden. Kosten van een tablet zijn eenmalig de aanschafkosten. Je maakt bij het installeren een gratis account aan zodat je updates  en apps kunt downloaden uit de Appstore ( iPad gebruikers) of Playstore ( voor tablets met  Android besturingssysteem ). Nb laat het stukje van creditcard gegevens bij het installeren gewoon open. Betalen kan natuurlijk met creditcard,  pre-pad creditcard of cadeaucard die bv bij hema en ah te koop zijn.

Apps zijn applicaties, kleien programmaatje, sommige zijn gratis, andere moeten betaald worden, sommige zijn gratis en daarbinnen kun je aankopen doen. In principe hoef je geen betalingen  te doen met je tablet als je genoeg hebt aan dat wat allemaal gratis te verkrijgen is.

 

28 april 2015 om 11:10.
plieger zegt:

Truus bedankt voor de informatie.

Hoewel ik denk het ding niet te kopen,zou ik toch

graag weten hoe men zo'n account maakt??

29 april 2015 om 08:25.
Truus zegt:

Account maak je aan door bij het instellen van het tablet een emailadres op te geven en een wachtwoord te kiezen.

29 april 2015 om 09:47.
DirkB zegt:

zo'n tablet is wel een heel fijn computertje en goed mee te nemen. Maken van een account is simpel, het heeft als doel om je bekend te maken bij de leverancier en het best.systeem, o.a. ten behoeve van de registratie van de apps, zodat die altijd opnieuw te downloaden zijn, ook op een ander apparaat. Er worden ook instellingen mee bewaard, en het is toegang tot backup. Bij bijv. Android adviseer ik een gmailadres en bij Microsoft een outlookadres (hotmail) maar dit is niet noodzakelijk echter heeft wat voordelen t.o.v. bijv. een e-mailadres bij hetnet of iets dergelijks.

30 april 2015 om 00:48.
wilha zegt:

Dirk ik heb een vraag over:

"Bij bijv. Android adviseer ik een gmailadres en bij Microsoft een outlookadres (hotmail) ". Waarom bij Android beter gmail dan bijvoorbeeld hotmail en welke voordelen biedt dit?

wilha

30 april 2015 om 10:46.
Marixius zegt:

Android is een besturingssysteem dat gemaakt is door Google, net als Gmail. Een Gmailadres is tevens een Google-account en geeft je dus ook toegang tot de PlayStore (dit is de app winkel van Google waar de Android apps worden aangeboden, zowel gratis als betaalde apps). Ook heb je met je Google Account toegang tot diverse Google faciliteiten zoals Gmail, GoogleDrive, Google+, GoogleChrome.

Een hotmail, live of outlook.com e-mailadres is tevens een Microsoft Account. Hiermee heb je toegang tot de Store van Microsoft. Met je Microsoft account heb je tevens toegang tot OneDrive (de microsoft opslagruimte in de "cloud").

Bij Apple maak je het beste gebruik van een Apple Account, dit is bijv. een @icloud.com of een @me.com e-mailadres. Hiermee krijg je toegang tot de AppStore van Apple en toegang tot iCloud (de online opslag van Apple.

zowel bij Google, Microsoft als Apple kun je met een eigen e-mailadres (van je eigen provider) ook een account aanmaken. Dit moet ik echter ten sterkste ontraden, omdat dit tot verwarring in het gebruik van wachtwoorden zal leiden. Daarnaast levert het vaak problemen als je overstapt naar een andere provider, je verliest dan het e-mailadres bij je oude provider en een eventueel wachtwoordherstel zou dan naar een niet meer geldig e-mailadres worden gestuurd.

 

30 april 2015 om 19:07.
DirkB zegt:

Eens met Maximus. Je kunt trouwens prima bij Google/Android een hotmailadres gebruiken en bij Microsoft/Onedrive een gmailadres. De overeenkomst is dat deze e-mailadressen provider-onafhankelijk zijn. Dat geldt niet voor e-mailadressen zoals bij kpn, hetnet, ziggo, tele2. Als je dan overstapt moet je ook ineens je microsoft- of googleaccount wijzigen, en dat kan wel maar het is gedoe.

1 mei 2015 om 01:00.
Niekie zegt:

Als ik overstap van provider Tele2, naar provider Ziggo, hoef ik echt mijn @outlook.com account niet te wijzigen. Iets wat ik wel zie staan hierboven.

Citaat Dirk Boom:"" Dat geldt niet voor e-mailadressen zoals bij kpn, hetnet, ziggo, tele2. Als je dan overstapt moet je ook ineens je microsoft- of googleaccount wijzigen, en dat kan wel maar het is gedoe."""

Niek

1 mei 2015 om 03:02.
Marixius zegt:

@Niekie

Dirk zegt niet dat je je @outlook.com adres moet wijzigen. Hij zegt dat als je je Tele2-email adres gebruikt hebt om een Microsoft account, Google account of een Apple account aan te maken, dat je bij overstap van Tele2 naar een andere provider je de accounts die met het provider e-mailadres (Tele2) zijn aangemaakt ook zult moeten wijzigen. De "gebruikersnaam" die je had ingesteld bij MS, Google of Apple was immers @tele2.nl en moet nu @ziggo.nl worden.

Advies: gebruik voor MS, Google, of AppleID altijd een emailadres dat bij deze partijen hoort en gebruik geen provider adres. Gebruik ook geen hotmailadres bij Google of Apple of vice versa. Het kan, maar levert vaak verwarring op, zeker als wachtwoorden niet hetzelfde zijn vergt dit een secure administratie. En gelijke wachtwoorden zijn om veiligheidsredenen ook niet aan te bevelen.

 

1 mei 2015 om 07:42.
wilha zegt:

Bedankt voor de uitgebreide uitleg en discussie! Het aanmelden en met welk adres is iets waar je helemaal niet bij stilstaat bij de aanschaf van een tablet.

wilha

 

1 mei 2015 om 15:15.
plieger zegt:

Beste mensen allemaal bedankt voor

de uitleg.Ik moet eerlijk bekennen dat ik er

helemaal niets van snap.

Ik laat het ding maar weg,en houd me maar

aan de laptop!!!!!!!!!!!!!!!

Ik vind het toch te moeilijk

 

 

 

 

 

iik

1 mei 2015 om 16:23.
Marixius zegt:

Beste Plieger, een tablet is echt niet ingewikkelder dan een laptop en laat je vooral niet afschrikken. Loop eens bij een Seniorweb Leercentrum bij je in de buurt binnen of kijk of er "inloopspreekuren" worden gehouden waar je voorlichting over het gebruik van tablets kunt krijgen. 

Mijn ervaring is, dat als je eenmaal een tablet hebt je nauwelijks meer je laptop gebruikt. Het went enorm snel en is heelmakkelijk in gebruik. Als de financiële middelen het toelaten dan is een tablet (iPad) van Apple te verkiezen boven die van Androïd of Microsoft.

Het besturingssysteem van Apple is wat robuuster en gebruikersvriendelijker dan die van de andere fabrikanten. Nadeel is dat de iPad duurder is en dat de tablet niet uitbreidbaar is met een extra geheugenkaartje. Dus bij aanschaf zul je bij een iPad goed moeten afwegen hoeveel geheugen je nu en in de toekomst nodig zult hebben.

En om nog even op je oorspronkelijke vraag terug te komen m.b.t. betaling op tablets.

Als je apps (programmaatjes) in de AppStore of PlayStore wilt aanschaffen, dan zijn er vele gratis beschikbaar. Bij betaling kun je gebruik maken van een creditcard of eventuele tegoedbonnen die je bijv. bij AH, of Primera kunt aanschaffen.

Andere aankopen die je met de webbrowser van je tablet doet, werken op dezelfde wijze als aankopen op je laptop. Hetzij via creditcard, iDeal of Paypall.

Voor bankzaken heeft jouw bank een app die je gratis kunt downloaden uit de Store en daarmee kun je betalingen doen enz. Dit werkt zelfs makkelijker dan internetbankieren via de webbrowser.

1 mei 2015 om 17:19.
DirkB zegt:

Tablets met Windows (binnenkort 10) worden hier wegens 'onbekend maakt onbemind' niet terecht overgeslagen. Gebruik je Windows, neem dan een dito tablet (en smartphone). Dan behoef je maar aan 1 besturingssysteem te wennen en werkt de integratie het beste.

2 mei 2015 om 01:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club