Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Whats App op Tablet?
Geplaatst op 13 mei 2015 om 22:54 door Joke-7

Is het mogelijkt te WhatsAppen op Tablet Samsung Galaxy 3?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord,
Joke

9 reacties
Niekie zegt:

Als dat niet in de playstore te vinden is.  Hier een handleiding.

Edit: link werkte niet. Aangepast

 

Niek

14 mei 2015 om 00:12.
Marixius zegt:

Deze handleiding gaat er wel vanuit dat de gebruiker naast de tablet ook over een smartphone beschikt waarmee de QR code gescand kan worden.

14 mei 2015 om 20:09.
Joke-7 zegt:

Niek en Marixius bedankt voor uw reactie.
Ik heb geen smartphone en zoek verder naar een andere methode.
Groeten Joke
 

15 mei 2015 om 22:08.
Marixius zegt:

@joke

je kunt ook iemand die wel over een smartphone met een QR-code app beschikt vragen of die de code voor je kan scannen. Als je zelf wel over een mobieltje beschikt, dan moet je jouw sim-kaartje in die smartphone stoppen. Het gaat er om dat Whatsapp gekoppeld moet worden aan een mobielnummer en dat wordt uit de sim-kaart gelezen. 

De sim-kaart van de smartphone eigenaar kun je beter niet  gebruiken, omdat die waarschijnlijk al gebruik maakt van Whatsapp. Om te kunnen Whatsappen wordt van mobiele nummers gebruik gemaakt. 

15 mei 2015 om 22:53.
Joke-7 zegt:

Bedankt voor alle reacties maar het is nog niet gelukt.

Groetjes Joke
 

19 mei 2015 om 20:36.
DirkB zegt:

Whatsapp is gekoppeld aan een 06-nummer. Als de tablet geen 06-nummer heeft en je er niet mee kunt bellen, gaat Whatsapp niet werken. Whatsapp is echt iets voor smartphones.

20 mei 2015 om 01:22.
DirkB zegt:

Ik heb nog wat verder gekeken, en gezien dat er tegenwoordig wel mogelijkheden zijn. Ik heb in Google ingetikt 'whatsapp op tablet' en dan komt de informatie tevoorschijn. Bijv. deze link: http://tabletworld.nl/apps/whatsapp-tablet-android/

Er is altijd een koppeling aan een 06-nr maar whatsapp kan nu ook via het web gebruikt worden.

20 mei 2015 om 10:00.
Truus zegt:

#Dirk: 06 hoeft niet, kan ook eigen huistelefoon nummer zijn volgens uw geplaatste link:
 Daarna komt de vierde en laatste stap en dat is die van het verifiëren van het telefoonnummer, maar aangezien deze soorten tablets geen SIMkaartslot bevatten, heb je dus ook geen telefoonnnummer. Daarom moet je bij het menu waar je een telefoonnummer moet invoeren kiezen voor bijvoorbeeld het telefoonnummer van thuis. Kies dan wel voor de methode waarbij je een belletje krijgt. Binnen enkele seconden zul je dan op het huistelefoonnummer gebeld worden, waarna je een computerstem hoort die de benodigde code noemt, even opschrijven dus. Daarna is het een kwestie van die code invoeren en WhatsAppen maar.

20 mei 2015 om 15:57.
Joke-7 zegt:

Dirk en Truus bedankt voor jullie reacties.
Het lijkt zo makkelijk als je het leest op de site maar als ik zoals op de website wordt aangegeven naar Instellingen, Beveiliging ga en daar een vinkje zet bij Onbekende bronnen dan krijg ik de volgende waarschuwing:
"U bent als enige verantwoordelijk voor schade aan uw apparaat of verlies van gegevens ten gevolge van gebruik van deze applicatie."
Ik durf er daardoor niet mee door te gaan.

 

20 mei 2015 om 20:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club