Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
GalaxyS5 mail synchronisatie met comp en Tablet
Geplaatst op 26 mei 2015 om 22:22 door v3l

Mijn smartphone GalaxyS5 synchroniseert niet de e-mails. Ik bedoel dit: als ik iets verander op de comp. zoals mails verwijderen dan blijven ze toch verschijnen op de Gal.S5 en moet ik deze daar opnieuw verwijderen. Anderzijds: als ik op de smartphone mails verwijder naar de prullenbak (dus nog niet daaruit verwijderd hebt, zijn deze mails  op de computer wél verdwenen. Al met al: het strookt niet met elkaar. Mijn Tablet van Samsung doet het wel goed wat dat betreft. Maar het is vervelend dat de smarphone niet meedoet.

Toch staat het icoon in de smartphone GalaxyS5 op groen voor synchroniseren .

Hoe zou ik dit kunnen verhelpen?

Met groet,

v3l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties
kfsmit zegt:

Als je op meerdere apparaten je mail wilt lezen en bewerken gaat dat alleen door de mail bij de provider te laten. Dat betekent dat je geen POP3 meer kan gebruiken maar alle e-mail clients op imap of eas dient in te stellen. Mappen om mails in te bewaren maak je aan onder de inbox, op die manier hoef je mail maar op één apparaat te lezen en beantwoorden en zijn al je apparaten synchroon. Om het overzichtelijk te houden als je veel e-mailadressen hebt kan je de meeste accounts zo instellen dat ze hun berichten doorsturen naar een ander adres. Zo sturen bij mij 5 e-mail adressen hun berichten door naar mijn Live account, heb ik op tablet en telefoon maar één account en toch alle mail beschikbaar. Op de PC gebruik ik Thunderbird dat alle berichten ook op de PC opslaat.

28 mei 2015 om 10:53.
v3l zegt:

Hallo KarelS,

Hartelijk dank voor je heldere antwoord en heldere beschrijving van de oplossing. Dat is heel fijn.

Maar ik durf niet te gaan 'rommelen' met verandering van POP3 en Imap enz. omdat ik niet voldoende deskundig ben en al zo veel narigheid in de loop der jaren heb beleefd, dat ik het maar laat, zoals het nu is. Al is die huidige toestand op mijn apparaten niet echt fijn.

Maar toch is het heel goed om van jou te lezen wat de oorzaak is dat het zo op mijn apparaten is gesteld.

Ik bewaar het en heb het geprint, wie weet . . .

In ieder geval heel hartelijk dank.

 

v3l

28 mei 2015 om 11:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club