Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
wijzigen mapnaam op memorycard van tablet?
Geplaatst op 14 juni 2015 om 14:40 door Keesl

Ik heb op mijn tablet (Samsung Galaxy Tab3) op een SD memorycard foto's ingedeeld in mappen.

Nu heb ik diverse mappen met een jaartal 2014. Bijv. 1 map onder downloads, 1 onder video's en 1 onder camera.

Onder de knop Gallery zie ik dus 3 mappen 2014. Hoe kan ik de mapnaam wijzigen om duidelijk te maken onder welke categorie de map valt?

2 reacties
kfsmit zegt:

Op mijn tablet kan ik vanuit de Galerij ook geen namen van mappen wijzigen. Met een filemanager gaat het wel, maar misschien is het nog makkelijker om de tablet op de PC aan te sluiten. Dan wordt de tablet een soort van usb-stick en kan je met de verkenner van de PC de namen van de mappen aanpassen.

14 juni 2015 om 21:03.
LeoW zegt:

De mapnaam wijzigen gaat op mijn Samsung Tab 3 heel eenvoudig. Tik op de app Mijn Bestanden en daarna op SD memory card. Ga naar de betreffende map en tik op het aanvinkhokje vóór de betreffende map: er verschijnt een vinkje in. Nu zie je als het goed is helemaal rechts bovenaan in de menubalk een knop bestaande uit 3 horizontale lijntjes en een klein driehoekje rechtsbeneden. Tik op die knop: er verschijnt een submenu met daarin de optie naam wijzigen. Tik hierop en er verschijnt een venster waarin je de mapnaam kunt veranderen. Tik als je de nieuwe naam hebt getypt op gereed. Klaar!

15 juni 2015 om 11:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club