Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Overzetten Video van I-pad naar PC
Geplaatst op 22 juni 2015 om 17:42 door Skyphof

Mijn schoonzoon heeft een I-pad en maakt daar video-opnames mee. Nu is mijn vraag hoe kun je die video overzetten op mijn PC om de video verder te bewerken.

Weet iemand raad ?

Henk

5 reacties
MaritaA zegt:

Video opnames met de iPad gemaakt, zijn geen erg grote bestanden, die kunnen dus via mail, doorgemaild worden. Kunt u ze zo downloaden vanuit de mail op de pc.

Andere mogelijkheid uw schoonzoon zet ze op zijn pc via itunes, zet ze van daaruit op een usb stick en u downloadt ze op uw pc vanaf die usb stick.

Ook valt te proberen de iPad met de kabel aan uw pc te hangen, het lukt dan vaak de filmpjes te downloaden naar de DCIM map (op een windows pc)

Gebruikt uw zoon bv. een cloudopslag zoals dropbox, kan hij ze daarin zetten, u krijgt de link per mail en dan is het een kwestie van ze even downloaden.

4 mogelijkheden, u kiest wat u het handigst lijkt.

Extensies van videoopnamen op een iPad moeten wel gebruikt kunnen worden in een videobewerkingsprogramma. Meestal is dat   .mov

 

 

22 juni 2015 om 17:57.
Skyphof zegt:

Hij is nu een paar dagen weg. Ik zal het met hem doornemen. (Hij lest geen Nedrlands). Ikm wist niet dat je van een Ipad iets op een USB kon zetten, hoe doe je dat ?

Vriendelijke groeten,

Henk

23 juni 2015 om 14:31.
MaritaA zegt:

Nee, dat staat er niet, er staat: via Itunes op je pc van iPad naar pc en dan...op de usb stick.
er kan geen usb stick aangesloten worden op een iPad.

23 juni 2015 om 14:40.
Skyphof zegt:

Inmiddels is de video overgezet van de iPad naar mijn Desktop. Het ging feitelijk vrij eenvoudig. We hebben een snoer waarmee hij ook oplaadt, met een USB stick aan de Desktop verbonden. De Desktop herkende de USB en zo konden we de video-opnames selecteren en overzetten.
Voor mijn Samsung heb ik nu een snoer met een contra usb-stekker voor een USB stick zodat ik ook van de Samsung direct kan overzetten op een USB stick. Alles wordt direct herkend.
Groeten,
Henk

15 juli 2015 om 21:21.
MaritaA zegt:

Het is dus keuze 3 geworden.
Dank voor het terugmelden.

15 juli 2015 om 21:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club