Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
wifi werkt met omweg
Geplaatst op 4 september 2015 om 13:24 door Jako

Ls,
Ik heb een goede internetverbinding op mijn Huawei smartfoon.De smartfoon heeft een nieuwe 4G simkaart gekregen.
Wil ik deze met wifi verbinden moet ik de wps knop op mijn router indrukken of via wifi-instellingen op mijn toestel naar de browser gaan en dan www.google.com aanklikken en dan wordt de wifiverbinding gemaakt. Na afsluiting met internet kan het zijn dat ik dat na enige tijd, wil ik weer op internet moet herhalen.
Heeft iemand dit ook wel eens aan de hand gehad??
Jako

5 reacties
Marixius zegt:

Welk besturingssysteem staat op je Smartphone?
iOs (apple), Android of Windows?
Normaliter stel je WiFi in via het Instellingen-menu.
Daar ga je naar WiFi en kijk je in de lijst van stationsnamen (SSID) van de WiFi-stations in jouw buurt. Je zoekt dan naar de naam van jouw WiFi-station en klik er op om verbinding te maken. Vervolgens moet je de toegangssleutel/wachtwoord (WPA-key) ingeven. (Dit wachtwoord staat meestal op je router, tenzij je het wachtwoord en stationsnaam hebt veranderd.)
Op sommige smartphones moet je ook nog een vinkje zetten om automatisch verbinding met je netwerk te maken, zodat je niet telkens opnieuw hoeft aan te melden.

Overigens heeft de nieuwe sim-kaart niet te maken met je Wifi netwerken, maar met het mobiele netwerk van je provider!Ben je overgestapt op een andere provider, dan zullen ook de netwerk-instellingen aangepast moeten worden.

4 september 2015 om 21:43.
Truus zegt:

Kijk eens bij wifi instellingen > geavanceerd of daar 'WiFi behouden in slaapstand' aan staat

5 september 2015 om 09:52.
Jako zegt:

Marixius, het besturingssysteem is android, en het verhaal zoals je verteld is me duidelijk, zo heb ikdeze ook ingesteld. Ik krijg ook wifi maar niet op de normale manier zoals ik beschreef. Verder kan ik alleen "geavanceerde opties" aanvinken maar dat heeft er volgens mij ook niets mee te maken. Wat Truus schrijft "wifi behouden in slaapstand" nog nooit naar gekeken.
Deze staat weliswaar aan, hoewel deze bij mijn samsung uit staat, en met de samsung heb ik mijn voorgelegde probleem niet. Moet deze aan of uit? Het blijft vreemd.
groet
Jako

5 september 2015 om 10:36.
Marixius zegt:

Bij mij heb ik bij de geavanceerde instellingen Wi-Fi ingeschakeld laten in slaapstand staan op "Alleen indien ingeschakeld".
Kijk bij de geavanceerde instellingen ook even of je misschien de Wi-Fi timer hebt ingeschakeld.

5 september 2015 om 21:48.
Jako zegt:

Ik heb "alleen indien ingeschakeld" ingesteld. Vanmorgen kon ik wel direct op Wi-fi. Of het blijvend is moet ik afwachten, want af en toe kwam dat wel eenseerdervoor.
Bij de geavanceerde instellingen staat bij mij geen Wi-fi timer knop om in te schakelen.
Maar afwachten of het blijvend is. Vast bedankt.
groet
Jako

6 september 2015 om 11:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club