Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Documenten in iCloud Drive plaatsen vanaf de iPad o.a.
Geplaatst op 30 oktober 2015 om 10:58 door Vanessen

Hoe krijg ik documenten in iCloud Drive?
De iCloud Drive staat aan bij Instellingen en ook 4,8 GB vrij. Gisteren (donderdag) voor het laatst bijgewerkt maar wel helemaal leeg. Sta ook toe dat apps en documenten bewaard worden. Maar waar? Ben ook ingelogd. Deel mijn locatie staat ook aan.

4 reacties
MaritaA zegt:

icloud drive is geen echte cloud drive in de letterlijke betekenis van het woord.
Je kan het ook absoluut niet vergelijken met dropbox. Zo werkt het niet.

Alhoewel apps op groen staan in icloud drive op een "device" maakt het het niet mogelijk om direct in iCloud drive op te slaan. Hopelijk is in de toekomst het mogelijk om daadwerkelijk op te kunnen slaan.

Nu is het zo dat vanaf een Mac je van alles "erin kan stoppen", zo ook vanaf een windows pc als daar ook de iclouddrive is geinstalleerd. Maar of ik dat kan openen op de iPad/Phone is een heet hangijzer, tekst zal -(zelfs gemaakt in texteditor een origineel Mac programmaatje)-altijd geopend worden in Pages, een Microsoft powerpoint of excel blad standaard in respectievelijk keynote en numbers.
Iets maken in iWork, op een device wordt wel in iclouddrive opgeslagen.
Enige apps die iets opslaan in in iClouddrive via iPad/Phone is scanner by Readdle en iWork.

Om het heel kort samen te vatten het is "one way traffic" met iClouddrive.
Je kan alles wat je erin stopt op een Mac of pc zien op je pad/phone, openen kan alleen in door Apple ondersteunde apps, (bar weinig) de andere kant uit isvrijwel niets mogelijk.

Is het de bedoeling om bestanden over en weer over te zetten, adviseer ik voor Appleproducten het gebruiksvriendelijke dropbox, maar beperkt in de hoeveelheid (Lees: gratis) opslag.

Ik geef even een voorbeeld van mijzelf over de beperktheid van Clouddrive.
Ik moet voor mijn websites soms foto's opeen bepaalde manier bewerken, ondanks vernuftige fotoprogramma's op de mac, maakt een appje alleen voor iPad en Phone, precies wat ik wil.
Ik zet de foto in iClouddrive op mijn Mac, open op iPad de iclouddrive, moet dan eerst de foto downloaden naar foto's, alvorens ik het kan gebruiken in die bewuste app.
Terug naar mijn mac, gaat niet meer via iCloudrive, het wordt alleen in foto's opgeslagen,
Doordat ik iCloud fotobibliotheek aan heb staan vind ik het weer terug op mijn Mac.
Anders moest ik andere trucs uithalen om het weer op mijn mac te krijgen.

30 oktober 2015 om 13:54.
Vanessen zegt:

Hallo Marita,
Een duidelijke uitleg van je en het verhaal is duidelijk. Dus voor het gemak dan maar Dropbox of Onedrive. Dank voor alle moeite en uitleg.
René

31 oktober 2015 om 23:05.
Vanessen zegt:

Hallo Marita,
Met jouw uitleg maar eens achter de Windows 7 en gezocht naar iCloud. Heel veel websites en de betaalde natuurlijk bovenaan. Daarna gezocht op www.icloud.com en ingelogd met mijn Apple account en daarvan een download naar Microsoft. Dit ging prima en iemand met een iPad komt de vertrouwde items van de iPad tegen. Dus zonder problemen de iCloud drive op de PC Windows 7. (Straks leuk om te zien hoe dit werkt met Windows 10)
Daarna 2 foto's via de Verkenner (stond aangegeven)naar de iCloud op de PC. En dan afwachten of dit op de iPad komt. Ik hebdaar in de drive een mapje gemaakt en de foto's daar naar toe verplaatst. Dus ik heb nu die 2 foto's keurig in de iCloud op de iPad in beeld.
Nog wel een opmerking. Ik kan die 2 foto's niet doorswipen. Ik moet terug en op de andere foto tikken om deze in beeld te krijgen. Maar een begin is er.
Dan nog vanuit het Leercentrum Lelystad. Ik heb deze morgen aan twee mensen dit verhaal van je laten lezen omdat zij hetzelfde probleem hadden.
Groet,
René van Essen

2 november 2015 om 21:17.
MaritaA zegt:

René, hier is de link om iCloud voor Windows te installeren op je windows pc en in het artikel kan je ook lezen hoe de iCloud drive te installeren op een windows pc, mochten er mensen in het leercentrum daar behoefte aan hebben.

https://support.apple.com/nl-nl/HT201391

3 november 2015 om 09:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club