Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Mededeling voor gebruikers van OneDrive
Geplaatst op 4 november 2015 om 13:12 door MaritaA

Mocht je OneDrive voor opslag gebruiken, lees dan het onderstaande en wees voorbereid.


OneDrive opslag wordt flink gekortEens gegeven… pakken we weer af.
Onedrive wordt een stukje minder aantrekkelijk: Microsoft zet het mes in een aantal zaken.
Zo krijg je voortaan geen 15Gb gratis meer, maar vanaf volgend jaar nog maar 5Gb. Ook de bonus 15Gb voor opslaan van je filmrol gaat verdwijnen.
Daarnaast verdwijnt ook de “unlimited” Onedrive storage bij je Office 365 account. Maximaal krijg je nu nog maar 1 TB (de meesten hadden dat trouwens al).
De reden die Microsoft opgeeft is dat sommige mensen het unlimited gebruikten om tot wel 75TB aan films en data op hun account te zetten. Wat dat te maken heeft met een gratis 15Gb account geen idee.
Mensen die teveel opslag in hun account hebben krijgen eerst een aantal maanden de tijd om er wat aan te doen, dan een aantal maanden read-only toegang en uiteindelijk na 9 maanden zal wellicht de overtollige storage verwijderd worden.
De regeltjes op een rij:

100 GB and 200 GB betaalplannen verdwijnen voor nieuwe gebruikers. Er komt een50 GB plan for $1.99 (€ 1.99,-?) begin 2016.
GratisOneDrive opslagvermindert van15 GB naar5 GB for alle gebruikers, ook bestaande. De15 GB camera roll opslagbonus verdwijnt, ook allemaal vanaf begin 2016.

Als je teveel opslag op je Onedrive account hebt volgens de nieuwe regels geldt het volgende:

Office 365 gebruikers met meer dan 1TBkrijgen een bericht en kunnen nog minimaal 12 maanden doorgaan.
Als dat betekent dat je Office 365 niet langer interessant vindt kun je een refund krijgen
Als je meer dan5 GB gratis opslag gebruikt, krijg je nog minimaal 12 maanden toegang tot al je bestanden. Je kunt ook nog een Office 365 personal abbonnement gratis krijgen voor een jaar(credit card verplicht) met de 1Tb opslag.
Bestaandeklanten van losseOneDrive opslagabonnementen(zoals100 of 200 GB)merken niets van de veranderingen.
Een beetje vreemd maar helaas ook niet lekker.
Ik vind het een beetje vreemd om om reden van een aantal misbruikers de gratis storage flink af te kappen. Nog los van al die advertenties voor 4Gb Lumia telefoontjes waar met grote letters “inclusief 15Gb aan Onedrive opslag” bij stond.
Gekoppeld aan de onhandige manier waarop Windows 10 met Onedrive omgaat ten opzichte van 8.1. lijkt dit weer op zo’n typische oude Microsoft oplossing voor een probleem, namelijk het vervreemden van je klanten.
Ik ben zelf Onedrive fan maar ik vind dit echt een hele vreemde move. Een Fair Use policy was al toereikend geweest. Inmiddels ontploffen overal de fora dus het zou me niets verbazen als er binnenkort deels wordt teruggekomen op deze beslissingen.
Overigens lijkt het er sterk op dat dit de volgende duw richting ‘iedereen aan de Office 365′ i, want dat is bijna de enige manier om nog een fatsoenlijk stukje op slag op Onedrive te krijgen.

Bron: mywindows.nl
en
​https://blog.onedrive.com/onedrive_changes/

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club