Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Mails in mappen verstuurd en prullebak inhoudsloos op iPad 4
Geplaatst op 5 december 2015 om 15:32 door Noor.W

Als ik een mail maak op mijn iPad 4 en gewoon verstuur is hij later soms niet meer leesbaar; ik krijg dan in de map verstuurd:" bericht niet gedownload van de server".Deze melding krijg ik ook geregeld, dus niet altijd, bij berichten in de prullemand. In de linkerkolom staat dan ook onder de naam van het bericht: " dit bericht heeft geen inhoud". Ikverstuur mails altijd met BCC naar mezelf (ze komen dan ook op mijn Windows desktop). Dit is iets van de laatste tijd. Heeft het te maken met de upgrades van IOS? Ik heb POP-accounts.

4 reacties
DirkB zegt:

Is het op de desktop ook POP? Bij IMAP op de desktop en POP op de iPad is de verklaring namelijk simpel.
Bij het gebruiken van meerdere apparaten is IMAP aan te raden.

5 december 2015 om 16:21.
MaritaA zegt:

Noor, haal het account eens helemaal weg, afsluiten en weer toevoegen.
Dat schijnt soms te helpen. (tijdelijk)

Maar de achtergrond is, wat ik meen ik al enige tijd geleden hier heb geschreven, sinds iOS 9 ondersteunt Applegeen pop accounts meer, dat is strict gezien nog uit de vorige eeuw en is langzamerhand einde verhaal aan het worden. Wil je er vanaf moet het IMAP worden

5 december 2015 om 16:44.
Noor.W zegt:

Hartelijke dank voor jullie reacties. Ik heb op beide apparaten POP-accounts en betreur dat Apple dat kennelijk wil afschaffen. Ik heb even IMAP gehad, maar kreeg toen problemen met bewaren op de desktop en verwijderen van de iPad.
In elk geval moet ik dus extra alert zijn met verwijderen. Gelukkig staan alle mails nog op mijn desktop, dankzij het POP-account en dat ik verstuur vanaf mijn iPad met BCC naar mezelf.
Allen een gezellig weekend gewenst.
Groetjes, Noor

5 december 2015 om 17:46.
DirkB zegt:

Klopt betr IMAP, dan blijft alles altijd gesynchroniseerd. Dus verwijderen op apparaat 1 betekent verwijderen in de cloud, en dus automatisch verwijderen op apparaat 2. Voordeel: je kunt overal bij alles, alles is overal gelijk.

5 december 2015 om 22:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club