Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Geschiedenis verwijderen
Geplaatst op 18 december 2015 om 16:57 door Barnie

Dag
De volgende vraag voor een lid.
Als hij een tabblad in Safari opent ziet hij enige honderden reeds bezochte websites staan.
Wissen via instellingen-safari heb ik al gedaan voor het lid.
Geen resultaat.
Hangt dit samen met favorieten of ...... ?
Zie bijgaand plaatje van zijn favorieten.
Het lijkt er op dat als ITunes wordt gestart er een synchronisatie plaatsvind en alle ellende weer van voren af begint.
Is er een manier om Safari terug te zetten naar bv een "0" waarde zodat alles verdwijnt?
Groeten, Barnie

image1.PNG
4 reacties
MaritaA zegt:

Heeft niets met instellingen te maken.
Heeft ook totaal niets met iTunes te maken.

Al eens getikt op het wijzig rechts onderin?
of
Naar links schuiven.
maar wat op de schermafbeelding staat zijn opgeslagen websites (favorieten!)

geschiedenis wissen:

pijltje naar links tikken bij alles(terug)
tot je geschiedenis ziet staan
daarop klikken
Vervolgens kan je kiezen wat je wist van wanneer etc.
klik op wis rechts onderaan
op schuif naar links en je ziet een rood vak met verwijder.

Deze mijnheer heeft geschiedenis want hij surft niet in privémodus (menubalk is wit)

Wel in privémodus (Menubalk is zwart, zie mijn schermafbeelding) is er geen geschiedenis.

Weer een college leer de iPad.

ver.jpg
18 december 2015 om 17:59.
Barnie zegt:

Dag Marita.
Dank je wel voor het antwoord.
Bij favorieten heb ik meneer laten zien.
Ik heb een andere schermafdruk gevraagd omdat deze niet helder was (mijn vraag ook niet).
Prive modus etc weet ik daar ik ook een IPad bezit (en redelijk onder de knie heb).
Van ITunes wordt op diverse sites melding gemaakt dat het dergelijke links synchroniseert op het moment dat een IPad aan de computer aangesloten wordt.
Ook ergens op de Apple site staat het in een handleiding.
En meneer krijgt de melding dat de linken gesynchroniseerd" worden op het moment dat hij de IPad aansluit op de computer (dus mijn verhaal klopt wel).
Indien hij op het plusje drukt om een nieuw tabblad te openen staan in de witruimte enige honderden (ik denk voormalige) bezochte websites !!
Die wil hij weg hebben.
Dit staat in geen enkele handleiding vermeld (die ik uiteraard wel heb doorgenomen).
Ik hoop zeer binnenkort een nieuwe schermafdruk te krijgen en zal die opnieuw posten.
Wel heb ik aangegeven dat hij maar vast moet beginnen met het opruimen van zijn favorieten daar dat er ook erg veel zijn (en misschien is dat de oplossing wel).
Favorieten verwijderen is hij mee op de hoogte en heb ik warm aanbevolen voor een regenachtige zondagmiddag.
Mvg, Barnie

18 december 2015 om 19:02.
MaritaA zegt:

Dan staat automatisch synchroniseren bij het aansluiten van Pad/Phones/Pods aan in iTunes

Hier hoe het af te zetten op een mac, ongetwijfeld iets vergelijkbaars in iTunes voor windows.

Schermafbeelding2015-12-18om7.07.41PM.png
18 december 2015 om 19:12.
Barnie zegt:

Dank je wel.
Ga ik doorgeven.
Mvg, Barnie

18 december 2015 om 19:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club