Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
i Photo, Foto, Lightroom.
Geplaatst op 20 december 2015 om 15:46 door neli

Eindelijk! heb ik enige weken geleden Lightroom 6 op mijn Mac gezet. Inmiddels heel wat tijd besteed om er een beetje op thuis te raken. Best pittig. Alles staat daar nu goed georganiseerd. Nu heb ik ook nog alle foto's in iPhoto en in Foto staan.Een beetje veel van het goede. Kan ik nu straffeloos de foto's wissen uit die programma's of moet ik in de Finder de iPhoto-bibliotheek en ook daar de Foto-bibliotheek verwijderen. Of is het verstandiger om toch nog maar even alles te laten staan. Ik heb het bericht van 2 nov. aan Ingrid gelezen, maar twijfel nog. Overigens heb ik wel Time-machine backups.
Alvast bedankt voor het meedenken. gr. Neli

3 reacties
MaritaA zegt:

Volgens mij maakt Lightroom ook een harde verwijzing naar de plek van wwaruit je hebt 'geimporteerd" Het is dus niet letterlijk importeren.

Adobe heeft een "vraagbaak" voor gebruikers.
Ik durf je geen uitsluitsel te geven.

21 december 2015 om 09:01.
neli zegt:

O.k. bedankt, ik ga het proberen. Je bent een geweldige hulp en het is ook heel fijn om terug te kunnen kijken in het Berichtenarchief.Alvast fijne feestdagen. Neli

21 december 2015 om 10:36.
EdBo zegt:

Klopt wat Marita zegt, de foto's blijven op de schijf staan waar ze staan.
Deze worden niet verplaatst, het is alleen een verwijzing. Neemt niet weg dat het verstandig blijft om een extra backup te maken van de foto's.

Mvg Edbo

23 december 2015 om 00:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club