Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Materiaal opslaan in foto en imovie
Geplaatst op 4 januari 2016 om 14:16 door Ex-lid

ik heb osx el capitain. ik wil van mijn foto/film materiaal in iMovie een filmpje maken maar het materiaal in de Foto bibliotheek is niet zichtbaar in de bibliotheken van iMovie. Er is een Foto-, iFoto - en iMovie bibliotheek zichtbaar maar ik kan het benodigde materiaal niet vanuit het Foto programma naar deze bibliotheken verzenden. Ik heb op internet gezocht maar kan niet vinden hoe ik dat voor elkaar krijg. Nu exporteer ik filmpjes vanuit Foto naar films in de Finder en vandaaruit moet ik ze dan weer verplaatsen naar de film die ik wil maken. Ik doe iets niet goed maar heb geen idee wat

9 reacties
MaritaA zegt:

Heb je wel eerst in iMovie een "nieuwe film" aangemaakt? en dan pas importeren van foto's danwel filmpjes?

4 januari 2016 om 14:50.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat ga ik proberen. Volgens mij zou al het materiaal bij het ophalen vanuit de camera of geheugenkaart automatisch in de Fotobibliotheek moeten staan maar ik kan het niet vinden en kom steeds in de externe stations zoals hd camera, boodcamp, macintosh hd etc. terecht.
Ik doe dus iets in de werk volgorde niet goed.

4 januari 2016 om 15:32.
MaritaA zegt:

Dat is zo, als het ook zodanig is ingesteld, kijk daar eens naar.
Geef mij eens een precieze beschrijving hoe je iets doet, b.v. foto's van een sd kaart laden of de camera aansluiten. hoe ga je te werk?

4 januari 2016 om 15:36.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb vandaagmijn camera aangesloten op mijn macbook. het programma Foto werd geopend en gaf aan dat ik op de sd kaart van de camera 15 nieuwe video,s en foto,s heb staan. ik heb al het materiaal wat nog niet op de macbook staat gekopieerd dus alles staat in Foto,s. Ik heb iMovie geopend om een nieuw filmpje te maken van het materiaal wat ik van de camera heb gehaald maar daar begint voor mij het probleem. Ik kan in iMovie de Foto of iFoto bibliotheek openen maar het materiaal wat ik in Foto,s wel heb staan zie ik in de genoemde bibliotheken van iMovie niet terug. Om het benodigde materiaal daarin te krijgen moet ik de camera weer aansluiten en dan in iMovie in de bibliotheek van Foto of iFoto zetten om het als filmmateriaal te kunnen gebruiken. Wat doe ik niet goed.
BVD

13 januari 2016 om 02:05.
MaritaA zegt:

Heb je de laatste versie van iMovie?

Hier is een Nederlandse handleiding voor iMovie

http://www.videoidee.nl/imovieindex.html

Andere mogelijkheid (even een omweg) is je materiaal klikken en slepen naar je bureaublad (hetgeen je in iMovie wil gebruiken, (niet kopiëren en plakken, dan is het niet meer bruikbaar) naar je bureaublad en vandaar importeren

13 januari 2016 om 09:20.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb versie iMovie 10.1. Als ik foto of iMovie open heb ik een kompleet venster. Hoe kan ik het eventueel kleiner maken on materiaal op mijn bureaublad te slepen? Ik heb nooit dit soort dingen gedaan dus alles is nieuw voor mij.

13 januari 2016 om 12:39.
MaritaA zegt:

Je hebt hierboven een link gekregen met uitleg in het Nederlands over iMovie.
Hier is er nog eentje.

https://www.apple.com/nl/support/mac-apps/imovie/

Lesgeven is geen onderdeel van de clubs wel op weg helpen, indien iemand bereid is of kennis heeft om te reageren.

Via Google is veel te vinden

13 januari 2016 om 12:44.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt voor de hulp. Ga kijken of ik er zo wel uitkom.

13 januari 2016 om 12:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Via bovenstaandeapple link ben ik er volgens mij uit. In Foto,s worden alle opnamen binnengehaald en in de foto bibliotheek van iMovie kan je dan via Album of Alle Albums het materiaal gebruiken om een filmpje te maken. Ik ben er lang mee beziggeweest om hier achter te komen maar ben dan ook een digibeet. Bedankt voor de hulp.

14 januari 2016 om 16:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club